Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Profesora s Filozofskog prijavili policiji: 'Ovo je skandalozno'

Profesor Vladimir Mateljan s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u ponedjeljak je bio na krim ispitivanju zbog organizacije sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta u studenom 2016.

Ne znam što bih vam rekao, ovo je skandalozno, rekao nam je profesor Vladimir Mateljan s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Mateljan je u ponedjeljak bio na krim ispitivanju zbog organizacije sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta u studenom 2016. Vijeće Filozofskog fakulteta sazvali su tada sami članovi jer ga je o.d. dekana Filozofskog fakulteta, Željko Holjevac, odbio sazvati.

- Ne mogu vam reći o čemu sam točno razgovarao s policijom, ali sam saznao da je prijavu podnijelo Sveučilište - rekao nam je Mateljan.

Na sjednici Fakultetskog vijeća u svibnju nitko nije znao odgovoriti na pitanje zašto je Mateljana krim policija pozvala kao svjedoka na obavijesni razgovor. Kasnije mu je o.d. dekana prenio kako ga je prijavilo Sveučilište u Zagrebu.

- Ovo je strašno što se radi. 1971. je Sveučilište stalo na stranu profesora, a danas ih tuži. To je skandalozno - kazao je Mateljan koji smatra da se profesore policija nije ispitivala ni u vrijeme hrvatskog proljeća, a danas to čini.

Međutim, objašnjava Mateljan, pitanje je tko je sa Sveučilišta u Zagrebu podnio kaznenu prijavu.

- Senat je tijelo koje upravlja Sveučilištem, a nije upoznat s kaznenom prijavom. Pitanje je tko onda upravlja Senatom i tko upravlja Sveučilištem? Netko se predstavlja u ime Sveučilišta - zaključio je profesor Mateljan.

Komentari (1)
  • Cudno , ovdje studenti vise znaju o s.koreji nego o svom fakultetu .

    27. 6. 2017,   16:36