Obavijesti

News

Komentari 1

Profesora s Filozofskog prijavili policiji: 'Ovo je skandalozno'

Profesora s Filozofskog prijavili policiji: 'Ovo je skandalozno'

Profesor Vladimir Mateljan s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u ponedjeljak je bio na krim ispitivanju zbog organizacije sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta u studenom 2016.

VIDEO

Ne znam što bih vam rekao, ovo je skandalozno, rekao nam je profesor Vladimir Mateljan s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Mateljan je u ponedjeljak bio na krim ispitivanju zbog organizacije sjednice Vijeća Filozofskog fakulteta u studenom 2016. Vijeće Filozofskog fakulteta sazvali su tada sami članovi jer ga je o.d. dekana Filozofskog fakulteta, Željko Holjevac, odbio sazvati.

- Ne mogu vam reći o čemu sam točno razgovarao s policijom, ali sam saznao da je prijavu podnijelo Sveučilište - rekao nam je Mateljan.

Na sjednici Fakultetskog vijeća u svibnju nitko nije znao odgovoriti na pitanje zašto je Mateljana krim policija pozvala kao svjedoka na obavijesni razgovor. Kasnije mu je o.d. dekana prenio kako ga je prijavilo Sveučilište u Zagrebu.

- Ovo je strašno što se radi. 1971. je Sveučilište stalo na stranu profesora, a danas ih tuži. To je skandalozno - kazao je Mateljan koji smatra da se profesore policija nije ispitivala ni u vrijeme hrvatskog proljeća, a danas to čini.

Međutim, objašnjava Mateljan, pitanje je tko je sa Sveučilišta u Zagrebu podnio kaznenu prijavu.

- Senat je tijelo koje upravlja Sveučilištem, a nije upoznat s kaznenom prijavom. Pitanje je tko onda upravlja Senatom i tko upravlja Sveučilištem? Netko se predstavlja u ime Sveučilišta - zaključio je profesor Mateljan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"