Obavijesti

News

Komentari 55

'Prognoze za Ice su loše, ali ne odustajem dok se ne oporavi'

'Prognoze za Ice su loše, ali ne odustajem dok se ne oporavi'
6

Vlasnik Vanja uvjeren je kako je u šetnji Jarunom njegova Ice pojela otrov. Njena borba za život traje već tjedan dana u ambulanti Veterinarskog fakulteta. Traže se psi donori

VIDEO

Ice je otrovana, ali ne možemo sa sigurnošću reći čime. Želim upozoriti sve koji šeću pse u zagrebačkim parkovima kao i ja. Pripazite, ljudi ostavljaju razne otrove. Ovo nije prvi slučaj u mom kvartu, rekao je Vanja Krvavica (48) iz Vrbana u Zagrebu. Njegova Ice, aljaški malamut (2 i pol godine) zbog nepoznatog otrovanja već se tjedan dana liječi u ambulanti Veterinarskog fakulteta pod budnim okom doktorice Brkljačić. Ne može proizvoditi samostalno krv, stoga su joj potrebni psi donori. 

- Stalno sam s njom. Imali smo već šest donora, ali nikako da se oporavi. Inače psi nakon jedne transfuzije uspiju doći k sebi, ali ne gubim nadu. Ne slušam prognoze iako mi govore da je Ice kritično – rekao nam je Vanja te dodao kako neće odustati. Ice su dosad pomogli psi iz Zagreba - labrador Ben, staford Alf, bokser Sid, njemački ovčari Faight i Ari te malamut Sik. Nažalost, ona nikako da počne reagirati na terapiju. Zato je njen vlasnik neumorno u potrazi za novim donorima. Nakon što je u ponedjeljak objavio situaciju s kojom se Ice i on suočavaju, javilo mu se na desetine dobrih vlasnika pasa koji žele pomoći.

- Pozitivno sam iznenađen i svima se zahvaljujem. Javili su mi se čak iz Slovenije. Za sutra ujutro smo uspjeli dogovoriti dva psa. Prvo moraju proći analizu ne bi li se uvjerili jesu li zdravi - rekao je. Uvjeti su jednostavni. Pas mora biti stariji od dvije godine, imati preko dvadeset kila i biti u potpunosti zdrav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vanja kaže kako ne zna koliko će još doza morati dobiti njegova ljubimica. Sve ovisi kako će njeno, već iscrpljeno tijelo, reagirati na krv novih donora.

- U ovih tjedan dana u ambulanti sam se nagledao svega. Divim se veterinarima jer u danu imaju preko 50 životinja, pse, zečeve, konje...Stvarno im je 'strka', a oni se zaista trude - naglasio je.

Svoju Ice opisuje kao umiljatu, dobroćudnu i poslušnu.

- S njom nikad nemam problema. Idemo skupa u restorane i kafiće. Obožava djecu - rekao je Vanja, koji se zahvaljuje i veterinaru Davorinu Tkalecu iz Zaprešića. On ju je, kaže, spasio jer ga je prvi upozorio na trovanje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.