Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Proizvođači plastičnih vrećica: Ministrice, nećete nas uništiti

None Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Nakon što je Holy najavila da bi se plastične vrećice mogle naplaćivati dvije kune, u tvrtkama koje proizvode takve vrećice kažu da se ne boje za opstanak na tržištu

Nakon što je ministrica zaštite okoliša Mirela Holy najavila da bi se plastične vrećice mogle naplaćivati dvije kune, u tvrtkama koje proizvode takve vrećice kažu kako se ne boje za opstanak na tržištu, piše Slobodna Dalmacija

Kažu kako dobar dio trgovina već naplaćuje vrećice. Misle i kako će najavljena mjera pridonijeti i tome da se plastične vrećice odgovornije koriste odnosno da se ne budu bacale nakon jednog korištenja.  

Nasuprot njima, u sektoru papirnih proizvoda očekuju rast zanimanja javnosti za papirnate vrećice koje su znatno prihvatljivije za okoliš.

>>> Više pročitajte OVDJE

Komentari (39)
  • Vrečice iz Interšpara se proizvode u Austriji , Konzumove i Kauflandove u Bosni (Posušju) ali je stavljen Hrvatski bar-code a za koga naši rade?

    5. 6. 2012,   08:39
  • U Italiji se koriste biodegradabilne vrecice koje izgledaju kao najlonske. Klasicne PVC vrecice su izbacene. Naravno cijena bio vrecica je dvostruko i trostruko veca od starog tipa i doseze cijene izmedju 0,1 i 0,2€. Kad pogledas, nije puno ali unatoc ne previsokoj cijeni, masa ljudi je pocela koristiti "cegere", tj. vrecice - torbe , vece i robusnije za visekratnu upotrebu. Tako je bilo nekad kod nas, a vjerujem da ce se opet ta "moda" vratiti.

    5. 6. 2012,   08:42
  • mene najviše nanervira kada u dućanu običnu vrećicu platim pola kune, a ako si želim ekološki prihvatljivu vrećicu oni mi je naplate 5kn. to je baš za podizanje svijesti naroda. katastrofa, umisto da ovu neeko prodaju za 5kn.

    5. 6. 2012,   09:14