Obavijesti

News

Komentari 64

Proizvodili alkohol i prodavali ga u ambalaži poznatih marki

Proizvodili alkohol i prodavali ga u ambalaži poznatih marki
3

Policajci iz PU varaždinske su u suradnji sa zagrebačkim policajcima i Carinskom upravom proveli opsežnu istragu nad petoricom sa šireg zagrebačkog područja

VIDEO

Policajci iz PU varaždinske su u suradnji sa zagrebačkim policajcima i Carinskom upravom  proveli opsežnu istragu nad petoricom sa šireg zagrebačkog područja, starih 44, 65, 31, 55 i 56 godina. Policija sumnja da su počinili više kaznenih djela.

- Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, pretraženi su stanovi i vozila kojima se koriste navedeni. Tom su prilikom pronađene veće količine gotovih krivotvorenih alkoholnih pića, veće količine etilnog alkohola, aroma, ekstrakata, tekućina nepoznatog sadržaja, strojevi za miješanje i punjenje pića, veće količine krivotvorenih markica Ministarstva financija, tiskarski stroj, šablone raznih proizvođača, automatska puška, pištolj, puška ručne izrade, veća količina prazne ambalaže pripremljene za punjenje, veća količina krivotvorenih čepova i drugi predmeti - izvijestila je PU varaždinska.

Pribavljao originalnu ambalažu

Istragom su utvrdili da je muškarac (44) od početka 2009. godine proizvodio različita jaka alkoholna pića domaćih i stranih proizvođača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na njima su bile istaknute oznake raznih robnih marki i nositelja ovlaštenja korištenja tih robnih marki - trgovačkog društva iz Njemačke, trgovačkog društva iz Zagreba, te drugih trgovačkih društava. Na traženje spomenutog 44-godišnjaka, 56-godišnjak je pribavio originalnu ambalažu, dok je 55-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva iz Zagreba, pribavio originalne čepove za pića koje proizvodi to trgovačko društvo, a 65-godišnjak neoriginalne čepove s naznakom istog proizvođača - piše u priopćenju.

"Zaradili" više od 60.000 kuna

- Pri tome su sva trojica navedenih bili svjesni da će 44-godišnjak ovu ambalažu i čepove koristiti u svrhu daljnje prodaje alkoholnih pića koja je sam proizveo pod oznakom navedenih robnih marki, a radi stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti. Na tako pakirana i neistinito označena alkoholna pića, 44-godišnjak je nalijepio neoriginalne markice Ministarstva financija RH, u nakani prikazivanja kako se radi o porezno tretiranoj robi. Tako neistinito označena alkoholna pića 44-godišnjak je u više navrata u velikim količinama prodao 31-godišnjaku, koji ih je dalje prodavao kupcima na području Zagreba i drugih mjesta, iako je znao da se radi o alkoholnim pićima neovlašteno označenim robnim markama i na kojima su nalijepljene neoriginalne markice Ministarstva financija. Time su 44-godišnjak i 31-godišnjak od ovakve prodaje stekli za sad neutvrđenu dobit, ali svakako veću od 60.000 kuna - izvijestila je policija.

Pretražili im kuće

Policajci su prilikom pretrage  kuće muškarca (44) pronašli kuburu s ležištem predviđenim za ispaljivanje patrona sa sačmom, glatke cijevi, te jedan pištolj s pripadajućim spremnicima i streljivom, dok su kod 55-godišnjaka pronašli automatsku pušku.

- Po završetku kriminalističkog istraživanja, svi navedeni su uz kaznene prijave za kaznena djela krivotvorenje znakova za vrijednost i povredu žiga, a 44-godišnjak i 55-godišnjak i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke. Vezano uz navedeno, Carinska je uprava provela nadzor nad više ugostiteljskih objekata na području policijskih uprava međimurske, krapinsko-zagorske, varaždinske, te zagrebačke, kojom prilikom su utvrđeni prekršaji prodaje naprijed navedenih alkoholnih pića - piše u priopćenju policije.

Isprintao si 15.000 kuna, a u stanu su mu pronašli i drogu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora