Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Promijenila spol, uzela milijune na lotu i misteriozno preminula

None Foto: John Giles/Press Association/PIXSELL 3

Melissa je osvojenim novcem kupila kuću sa šest spavaćih soba i bazenom za svoju zaručnicu Rachel Nason i njezino malodobno petero djece. Zbog sumnje na srčani udar primljena je u bolnicu...

Melissa Ede (58), transrodna vozačica taksija iz Velike Britanije koja je osvojila jackpot od 4 milijuna funti preminula je u ponedjeljak, javljaju britanski mediji. 

Nakon osvajanja dobitka dala je otkaz u tvrtki u kojoj je po 16 sati na dan vozila taksi i to 25 godina. Bila je toliko siromašna da je bilo dana u kojima je pojela samo zdjelicu pahuljica. Zbog njezine transrodnosti bila je napadnuta četiri puta, a četiri godine borila se kako bi obavila operaciju promjene spola. 

- Uvjeravali su me da nikada neću imati uspješan život kao žena no uvjerila sam ih u suprotno. Vrijeme je za osvetu - govorila je lani Melissa koja se prijavila i na britanski talent show. Osvojenim novcem kupila je kuću sa šest spavaćih soba i bazenom za svoju zaručnicu Rachel Nason i njezino malodobno petero djece. 

Foto: John Giles/Press Association/PIXSELL

Zbog sumnje na srčani udar primljena je u ponedjeljak u bolnicu. Liječnici su uskoro konstatirali smrt. Iza sebe je ostavila neutješnu zaručnicu. Biološkoj djeci, koja danas imaju 20, 30, 31 i 40 godina nije ostavila ništa.

- Teška je to pozicija i odluka. Znam da djecu treba bezuvjetno voljeti, no bilo tko tko može samo tako nekoga 'odrezati' iz svog života, zašto bi ponovno bili dio mojeg sada kada imam novac? Mogli su mi se obratiti i vratiti bilo kada u zadnjih 14 godina. Još uvijek ih volim, ali ne želim od njih lažnu ljubav jer nisu bili uz mene kada mi je bilo teško - rekla je prošle godine Melissa. Naime, Melissina djeca nikad nisu prihvatila njenu promjenu spola i odabir partnerice.

Foto: John Giles/Press Association/PIXSELL

 

Komentari (38)
  • Jel mogu ja onda se deklarirat starija osoba nego sta jesam i postat penzioner sa 30 godina? Trebam napravit paradu jer se osjecam 80godina star al me ne priznaju takvoh.

    15. 5. 2019,   07:54
  • Spol se ne moze promjeniti, osakatiti tijelo da, ali i dalje biologija ostaje ista.

    15. 5. 2019,   07:58
  • "Promijenila spol..." - a ja sam promijenio rasu i vrstu, ja sam trans-race/trans-spiece i sad sam latino-azijato-čudnovatokljunaški vanzemaljac.

    15. 5. 2019,   08:19