Obavijesti

News

Komentari 14

Promjena: Kako je došlo do eksplozije seksualnosti u žena

Promjena: Kako je došlo do eksplozije seksualnosti u žena
3

Promijenjene su navike, životni stil, odnos prema spolnosti. Žene sada "gutaju" seksi literaturu. Žene se više ne boje zaviriti u vlastitu podsvijest

VIDEO

Sve se promijenilo. Zadnja istraživanja iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država pokazuju da su žene provele duboku revoluciju u sferi seksualnosti. Promijenjene su navike, životni stil, odnos prema spolnosti. Žene sada "gutaju" seksi literaturu. Žene se više ne boje zaviriti u vlastitu podsvijest. Žene o tome govore, čitaju, pišu. Žene snimaju i gledaju erotske filmove. Još do jučer to je bila debelo muška povlastica. Bestseler "Pedeset nijansi sive" tu je dubinsku promjenu izbacio na površinu eruptivnom snagom. Publiku koja danas s golemim nestrpljenjem čeka ekranizaciju te BDSM uspješnice, američki mediji označavaju pojmom "legija". Fenomen je dosad neviđen. Golema masa čitateljica - četrdeset milijuna pročitalo je roman - sad želi vidjeti kako doista izgleda ono o čemu su dosad samo maštale i što je još do jučer bilo žestoko zabranjeno.

Danas o tome svi raspravljaju. Već tjednima milijuni žena širom svijeta očekuju konačnu potvrdu o tome koji će glumac tumačiti lik novog literarnog boga seksa, Christiana Greya. Jedan od prvih, Ryan Gosling, gotovo idealno utjelovljenje superbogatog, mršavog mogula, ljepotana koji voli perverzne igrice, nije odabran. Sve donedavno činilo se da će drugi Apolon, Alex Pettyfer, biti idealno utjelovljenje "ženskih fantazija", na audiciji je brilijantno snimio scenu prvog seksa s mladom studenticom Anastasiom Steele, no ni on neće biti Christian. 

Poteškoću mu, kao i mnogim drugim glumcima, predstavlja to što će, pristane li na ulogu u "Pedeset nijansi sive", morati snimiti bar još dva nastavka. Jer nitko ne očekuje ništa drugo doli uspjeh.

U igri za Greya još su glavni glumac američke serije "Zločinci u odijelima" Matthew Bomer te Henry Cavill. Uspjeh knjige "Pedeset nijansi sive", ali i žanrovski vrlo slične hrvatske knjige, "Tri boje: crna", koja je rasprodana u manje od tri tjedna pa na kioske dolazi i novi nastavak "Tri boje: plava", pokazuje da se i u orijentaciji hrvatske ženske čitateljske publike dogodila velika promjena. Prije trideset godina svijet je vrvio kinima specijaliziranim za erotske sadržaje. No publiku su činili samo muškarci. Gotovo sigurno erotski film "Pedeset nijansi sive" obraćat će se uglavnom, ili isključivo, ženskoj publici. U Hrvatskoj se počelo šuškati i o snimanju "Tri boje: crna" jer se pokazalo da je žanrovski film vrlo zahvalan. Pitanje je koji bi hrvatski glumac glumio tu ulogu. Nekoć bi prvi izbor sigurno bio Frano Lasić, danas možda Leon Lučev? Tajna je uspjeha te knjige, kaže jedna čitateljica, u tome što, kupujući tu knjigu, nemate dojam da kupujete nešto zazorno, nešto sramotno, nego nešto što normalno govori o nekim stvarima koje vas istinski zanimaju... Kako je pokazalo nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji, knjiga "Pedeset nijansi sive" dovela je do prave eksplozije potisnute seksualnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.