Obavijesti

News

Komentari 69

Čeka nas nestabilan vikend, a najviše sunca u ponedjeljak

Čeka nas nestabilan vikend, a najviše sunca u ponedjeljak
1

Zbog produljenog vikenda gužve su već u petak na cestama u smjeru mora, a očekuju se i u ponedjeljak kada se vikendaši budu vraćali svojim kućama

VIDEO

U subotu će na kopnu biti svježe i oblačnije, ali su moguća i sunčana razdoblja. Uz povremeno povećanu naoblaku mjestimice može biti kiše ili pljuska, čini se najveća mogućnost u popodnevnim satima. Sjeverni vjetar dobro će nas rashladiti. Temperatura bi se mogla sniziti za nekoliko stupnjeva. Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna između 19 i 22 Celzijeva stupnja, u gorju i malo niža, javlja Crometeo. 

Na moru djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Većinom su u drugom dijelu dana mogući slabi pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, podno Velebita jaka bura, a prema otvorenom moru Dalmacije popodne može biti jake tramontane. Minimalne jutarnje temperature u zaobalju većinom od 12 do 18, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 27°C. 

U nedjelju stabilnije, uz više sunca

Nedjelja će na kopnu biti stabilnija. Izmjenjivat će se sunce i oblaci, samo još ponegdje uz malu mogućnost za koju kišnu kap ili kraći pljusak, prije svega u gorju i na krajnjem istoku. Već se ipak može računati na boravak na otvorenom. Jutro će biti svježe uz temperaturu od 9 do 14, po kotlinama i nižu uz moguću maglu, a danju slično ili malo toplije, do 23 ili 24°C. Sve u svemu, dan više nalik na svibanj nego na drugu polovicu lipnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I na moru u nedjelju stabilnije vrijeme uz više sunca očekuje nas u nedjelju. Još su samo u noći ponegdje u Dalmaciji mogući pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura i tramontana. Bit će malo svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 26°C.

Početkom idućeg tjedan zatopljenje

U ponedjeljak i utorak bi moglo zatopliti i zajužiti. To je najava moguće kratkotrajne stabilizacije vremena i zatopljenja, ali to nije neka velika vrućina. Čak vjerojatno nigdje nećemo dostići ni 30 stupnjeva. 

Jutro će u ponedjeljak i utorak biti svježe uz minimalnu temperaturu od 12 do 15, a danju uz umjeren jugozapadnjak između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva. U utorak kasnije popodne i prema kraju dana sa sjeverozapada dolazi nova promjena s pljuskovima i osvježenje.

Gužve na cestama prema moru

Zbog produljenog vikenda gužve su na cestama u smjeru mora, a očekuju se i u ponedjeljak kada se vikendaši budu vraćali kući.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora osobito na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, a zastoj je i kolona na državnoj cesti Grabovac-Prijeboj-Korenica (DC1) zbog radova.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog Dana antifašističke borbe zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas do 23 sata, a bit će i na praznik, u ponedjeljak 22. lipnja, od 14 do 23 sata.

Uobičajene ljetne zabrane za teretna vozila bit će u subotu, 20. lipnja, od 4 do 14 sati i nedjelju, 21. lipnja od 12 do 23 sata. Na autocestama i državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag