Obavijesti

News

Komentari 99

'Pronađite mi brata': Skočio je u Dravu za psom i nije izronio

'Pronađite mi brata': Skočio je u Dravu za psom i nije izronio

Radomir Petrović (27) je navodno bacio psu lopticu, ali je ona otišla predaleko. Pas je skočio za njom i počeo se gušiti. Rijeka ga je nosila. Radomir je skočio za njim da ga spasi, kaže sestra

VIDEO

Osječka policija i specijalni ronioci već dva dana pretražuju obalu i korito rijeke Drave u Osijeku kako bi pronašli Radomira Petrovića (27) i njegova psa Garija. Nestali su u petak navečer tijekom šetnje.

- Radomir je navodno bacio psu lopticu, ali je ona otišla predaleko. Pas je skočio za njom i počeo se gušiti. Rijeka ga je nosila. Radomir je skočio za njim da ga spasi, ali potom su obojica nestali pod vodom. Na obali su ostale njegove papuče i pseći povodac - kaže tužno Dragana Petrović, sestra nestalog Radomira. Dodala je kako su mladić i njegov pas, mali crni mješanac u tipu hrvatskog ovčara, svaku večer išli u šetnju osječkom promenadom. Pronašao ga je kao štenca i udomio.

- Volio je tog psa, igrao se s njim, znali smo mu bacati lopticu u vodu, u plićak, pa je on išao po nju. Jedna žena ih je vidjela proteklog petka između 19 i 20 sati na promenadi, prekoputa osječkog ZOO vrta, kod konjičkoga kluba - rekla je neutješna sestra. Žena koja je sve to vidjela odmah je pozvala policiju, koja je o svemu obavijestila obitelj. Od tada nisu dobili nikakvih informacija.

Oni žive u Tenju pored Osijeka, ali je posljednjih dana Radomir bio u maminoj kući na Dravi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije dva mjeseca vratio se iz Irske, gdje je živio i radio protekle tri godine. Mislio je tu provesti ljeto pa ponovno tražiti posao.

- U šoku smo. Ne znamo što očekivati. Mama stalno plače. Na dnu korita Drave na mjestu na kojem je nestao ronioci nisu pronašli ništa. Sad pretražuju dio prema Dalju, nizvodno, kako rijeka teče. Prošlo je već tri dana, a nikakvih rezultata potrage nema - kaže obeshrabrena Dragana, koja je preko društvenih mreža pozvala sve koji su možda nešto vidjeli u Dravi ili koji nađu nešto da se jave policiji ili obitelji.

Osječka policija potvrdila je kako tragaju za mladićem.

Nažalost, ovo im nije prva takva potraga u toj varljivoj rijeci. Ronioci su u lipnju 2015. ondje tražili Štefana W. (17), koji je nestao nakon što je s prijateljima skakao s visećeg mosta, najvjerojatnije kako bi zadivili djevojke. Zadnji ga je vidio prijatelj kako pliva 20-ak metara od obale. Na plaži uz Dravu ostavio je odjeću i mobitel.

U Dravi je nestao i 15-godišnjak koji je 2011. skočio u rijeku za loptom. Kod prigradskog naselja Josipovac igrali su picigin na pješčanoj plaži. Mladić je navodno skočio u vodu na mjestu na kojem su nekad vadili pijesak. Vjerojatno ga je potegnuo vir i brzo je potonuo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.