Obavijesti

News

Komentari 0

Pronašli crnu kutiju u olupini aviona koji je pao u Nepalu

Pronašli crnu kutiju u olupini aviona koji je pao u Nepalu
1

Zrakoplov kompanije US-Bangla Airlines na letu iz Dake srušio se pri slijetanju u zračnu luku nepalskog glavnog grada Katmandua, udario je u ogradu i zapalio se

VIDEO

Istražitelji su pronašli crnu kutiju u olupini bangladeškog aviona koji se srušio u ponedjeljak u Nepalu i u kojemu je poginulo najmanje 49 ljudi, uključujući članove posade, rekli su u utorak dužnosnici dodajući da je počela identifikacija žrtava.

Zrakoplov kompanije US-Bangla Airlines na letu iz Dake srušio se pri slijetanju u zračnu luku nepalskog glavnog grada Katmandua, udario je u ogradu i zapalio se, rekao je Raj Kumar Chettri, direktor zračne luke.

"Pronađen je crna kutija s podacima o letu", kazao je Chettri dodajući da je počela istraga o uzroku nesreće. 

Glasnogovornik nepalske policije Manoj Neupane kazao je da je počela identifikacija žrtava te da će tijela biti predana obiteljima nakon njezina završetka, prenosi agencija dpa. 

Dužnosnici zrakoplovne tvrtke i zračne luke u Katmanduu okrivljuju jedni druge za nesreću zrakoplova u kojemu je bila 71 osoba. Braneći pilote, direktor US-Bangla Airlinesa Imran Asif izjavio je kako je moguće da je do nesreće došlo zbog krivih signala koje je kontrola leta dala pilotima.

"Trominutni razgovor između pilota i kontrole leta prije slijetanja daje naznaku da su poslali krivi signal pilotu", kazao je Asif pozivajući se na transkript razgovora pilota s kontrolom leta u Katmanduu koji je objavila njemačka internetska stranica za zračnu sigurnost JACDEC. Transkript otkriva zbrku oko piste predviđene za slijetanje tog aviona.

Dužnosnici zračne luke u Katmanduu rekli su u ponedjeljak da su pitali pilote imaju li problema nakon što je avion promijenio smjer prilikom konačnog spuštanja, ali su oni odgovorili da nemaju.

Zrakoplov je zatim napravio dva zaokreta u smjeru sjeveroistoka i kada ga je zračna kontrola upozorila da nije u ispravnom položaju za prilaženje nije odgovorio. 

Nesreća je zadnja u nizu sličnih u planinskoj državi Nepal koja ima niske standarde zračne sigurnosti.

Putnički zrakoplov bangladeške kompanije bio je 17 godina star i spuštao se s visine od 1341 metara i zatim podignuo na 2012. te dvije minute poslije pao, navodi web stranica Flightradara24.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...