Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pronašli otetog medu Srečka, odlazi iz ''Dežele'' u bolji život

None Foto: Reuters/Pixsell 2

Medvjedića su ukrali iz slovenskog prihvatilišta. Došetao je do drvosječa. Matevž Logar (27) pisao je slovenskom premijeru i tražio da medu presele u Kuterevo

Celjska policija pronašla je otetog medvjedića Srečka. Mladunče je prije nekoliko mjeseci došetalo do kuće obitelji Logar kraj Škofje Loke. Vlasti su im medvjedića oduzele i smjestile u azil u Muti, no životinju je netko oteo. Pronašli su ga u Sloveniji, navodno u šumi na predjelu Kočevske Reke.

- Približio se drvosječama jer se naviknuo na ljude. Tad su ga lako ulovili. Ne bih želio da se vrati u slovensko prihvatilište jer je ondje živio u malom prostoru okruženom žicom pod naponom i vidjelo se da je bio jako nesretan - rekao je Matevž Logar (27), koji je pisao slovenskom premijeru i zatražio da ga smjesti u hrvatsko utočište za medvjede u Kuterevu.

Medvjedića je zbrinula organizacija za zaštitu životinja i vjerojatno će ga preseliti u azil u Rumunjskoj. Tamo stručnjaci pripremaju medvjede za život u divljini.    

Komentari (17)
  • Samo ne u Rumunjsku.VRATITE MEDU U HRVATSKU.

    28. 6. 2011,   19:51
  • A duša :-( Presladak je!

    28. 6. 2011,   20:15
  • Dusa mala:( Evo gledam sad drugu sliku,tog su momka priveli jer je pomogao medi i brinuo se o njemu,a onaj pedofil Paravinja je godinama mirno zivio i hodao od drzave do drzave.Sramota!

    28. 6. 2011,   21:39