Obavijesti

News

Komentari 27

Pronašli vučicu: 'Tri sata smo je lovili kod mađarske granice'

Pronašli vučicu: 'Tri sata smo je lovili kod mađarske granice'
1

Čim su oko poslijepodneva dobili dojavu lovačkog društva, uputili su se noseći pušku kojom bi vučicu privremeno uspavali i vratili u Zoološki vrt u Osijeku. Vučica je trenutno u fazi buđenja

VIDEO

"Odbjegla nevjesta", kako se našalio Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma, nakon potrage koja traje od petka uhvaćena je u Torjancima i vraćena u Zoološki vrt u Osijeku.

- Prema dojavi Lovačkog društva iz Torjanaca krenuli smo na teren. Oni su ju vidjeli u kanalu, a lovci su bili uz nju kako opet ne bi odlutala - rekao nam je Vjeran.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:07

Čim su oko poslijepodneva dobili dojavu lovačkog društva, uputili su se noseći pušku kojom bi vučicu privremeno uspavali i vratili u Zoološki vrt u Osijeku. Ova je akcija trajala tri sata dok vučicu nisu uspjeli "stjerati" uz žicu uz samu mađarsku granicu na 10 do 15 metara udaljenosti. Nakon što su to uspjeli, rukovoditelj radne jedinice Zoološkog vrta Denis Vedlin ispalio je iz puške strijelcu za uspavljivanje koja se ovaj puta nije odbila te je uspjela uspavati vučicu nakon čega su ju prevezli natrag u Zoološki vrt u Osijeku.

- Još jednom se zahvaljujemo svim građanima koji su pomogli da vučicu vratimo, a pogotovo lovačkom društvu -  zahvalio se Marijašević i dodao kako je vučica dobro te je trenutno u fazi buđenja nakon čega će ju pregledati veterinar.

'Vučica još bježi, luta njivama, sad je blizu mađarske granice'
'Vučica još bježi, luta njivama, sad je blizu mađarske granice'

Podsjećamo, vučica u osječki Zoološki vrt stigla iz Zoološkog vrta u Zagrebu tek prošli tjedan te se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu, nakon par dana je pobjegla kroz stražnji dio Zoološkog vrta. Građani su ju viđali u neposrednoj blizini Zoološkog vrta. Noćas su dobili dojavu da se nalazi blizu Torjanaca uz mađarsku granicu, no nisu ju uspjeli uhvatiti. Sada, kada je vraćena u vrt, djelatnici Zoološkog vrta u Osijeku će se pobrinuti da je s njom sve u redu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a