Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Propao je plan za predizbornu koaliciju Pametnog i START-a?

None Foto: Pixsell

Jako mi je žao ako je netko naš razgovor sa strankom Pametno shvatio i protumačio kao pregovore. Naime, da bi se s nekim pregovaralo moraju se najprije obaviti razgovori, kaže Orešković

Propao je plan formiranja predizborne koalicije liberalno-lijevog centra za europske izbore stranaka START i Pametno. Za vikend su se susrele predsjednice ovih stranaka, Dalija Orešković i Marijana Puljak, ali, očito nisu pronašle dovoljno motiva za zajednički nastup, piše Jutarnji list.

Iz Pametnog su neformalno rekli kako su oni apsolutno bili za formiranje koalicije, međutim, tako nije razmišljala Dalija Orešković. 

- Zaista smo ponudili fer uvjete za koalicijski sporazum, htjeli da Dalija nosi listu i ako ona povuče preferencijalno, da njen član uđe u Europski parlament, ali niti to nije prihvatila, jer ne želi koaliciju s Pametno nego samostalan izlazak Starta. Što je šteta jer imamo podatke o nevjerojatnoj sinergiji u slučaju koalicije - rekli su iz stranke Pametno. 

Orešković se pak oglasila na Facebooku.

- Jako mi je žao ako je netko naš razgovor sa strankom Pametno shvatio i protumačio kao pregovore. Naime, da bi se s nekim pregovaralo moraju se najprije obaviti razgovori u kojima se jasno iznose stajališta i vizije društva u kojem želimo i mi i naša djeca sutra živjeti - napisala je Orešković. 

Komentari (79)
  • Svak se danas naziva pametnim...

    4. 3. 2019,   19:02
  • Znaći nisu startali pametno....

    4. 3. 2019,   19:00
  • Našle se dvije alice u zemlji čudesa.

    4. 3. 2019,   19:04