Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Propucao policajce: Otišao po kaput, a vratio se s puškom

None Foto: Slavko Midžor/Pixsell 8

Poznati vrbovečki nasilnik Stjepan Foglec (50) u policajce je ispalio šest metaka. Ivan i Hrvoje došli su ga uhititi jer je napao konobaricu i tražio novac od gazde

Tko se ne bi uplašio, iskreno nam je priznao iskusni policajac Ivan Špoljarec (30). S kolegom vježbenikom Hrvojem Mlinarićem (21) leži u KB Dubrava. Obojicu je u četvrtak u Baničevcu kraj Vrbovca u noge ranio Stjepan Foglec (50).

- Sreća da je pucao u noge, mogao nas je pobiti - kaže Špoljarec.

Njega je ranio u natkoljenicu, a Mlinariću je zrno okrznulo potkoljenicu. Špoljarcu liječnici neće vaditi košuljicu zrna koja mu je ostala u nozi.

Policiju su u četvrtak zvali mještani Vrbovca. Foglec je pijan napao konobaricu u gostionici i od gazde iznudio 300 kuna. Na ulici je potom šakom u glavu udario prolaznicu. Policajci su ga došli uhititi.

- Kolega Ivica Baček, vođa ophodnje, razgovarao je s njim i objasnio mu da mora s nama u postaju. Rekao je da će samo uzeti kaput. No iz kuće se vratio s poluatomatskom puškom, bez kaputa. Počeo je pucati, pogodio me drugi metak, Povukao sam se iza auta, krvario sam, bilo mi je samo da preživim - Špoljarec je još vidno potresen.

- Uplašio se jesam, ali od policijskog posla ne odustajem - hrabar je Mlinarić. Spasio ih je kolega Baček koji ga je savlado i uhitio. Foglec je imao 1,66 promila. U selu kažu da je stalno pijan i uvijek nasilan.

Policajce su u petak posjetili ministar, čelnici PUZ-a i Ravnateljstva policije.

Komentari (93)
  • još jedan dokaz koliko je demokracija kao sustav u suštini trula. uvijek se govori i trkelja o ljudskim pravima, a nitko nikad neće niti spomenuti riječ o LJUDSKOJ ODGOVORNOSTI. kakva prava može imati ovaj kreten od kojeg cijelo mjesto sere u gaće? po meni se uvijek treba gledati interes društva, a ova pijandura je ništa drugo nego parazit, kancerogeno svojstvo koje treba po kratkom postupku odstraniti...

    29. 10. 2011,   08:18
  • Koja smo mi jadna država!!!Da je u Americi zapuca na policiju na bi ga onda policija privodila,nego mrtozvornik!!!

    29. 10. 2011,   08:27
  • Dobro da su ostali živi.

    29. 10. 2011,   08:22