Obavijesti

News

Komentari 0

Proročanstvo će se ispuniti? 'Vladimir će vladati svijetom!'

Proročanstvo će se ispuniti? 'Vladimir će vladati svijetom!'
10

Još u vrijeme SSSR-a Vanga je vidjela da Rusiju baš nitko neće zaustaviti u njezinom rastu. Danas nam se pred očima ostvaruje to njezino proročanstvo

VIDEO

Sve se topi, poput leda, ali samo jedno ostaje netaknuto, slava Vladimira, slava Rusije. Ponovno će postati imperij, najavila je Baba Vanga još u vrijeme SSSR-a.

Vladimir Putin? Vangini istraživači tvrde kako je jedino mogla misliti na njega. Vanga ga je još 1979. godine uzdigla na tron.

- Nema te sile koja bi mogla slomiti Rusiju. Rusija će se razvijati, rasti i cvjetati. Nitko ne može zaustaviti tu veliku zemlju - rekla je Vanga. Mnogi prognostičari rečeno i napisano o Rusiji kao o zemlji koja ima posebnu misiju u duhovnoj obnovi svih naroda često citiraju. Prema Vanginim predviđanjima, Rusija će doseći impozantan status duhovne vodilje oko 2040. Pozivaju se na ta predviđanja. Vodi li je u tom smjeru Putin?

Možda o njegovoj slavi i karizmi - a koju je Vanga tako detaljno nagovijestila - najbolje govori razgovor s novinarom njemačkog magazina Stern, a o njegovu karakteru mnoge knjige koje su ga pokušale ‘’razotkriti’’.

- Naš bivši kancelar Gerhard Schröder vjeruje da ste vi istinski demokrat - izjavio je novinar Sterna. Putin odgovara: “To je istina, ali ima nešto zaista žalosno s tim u vezi. Ja sam danas jedini pravi demokrat na svijetu. 

Pogledajte Guantanamo, pogledajte batinanje demonstranata u zapadnoj Europi, pa će vam biti jasno o čemu govorim”, Potom je, bez imalo ustručavanja - neki bi rekli pomalo bahato - zaključio: “Otkako je Gandhi umro, čovjek više nema s kim pošteno popričati”.

Bahat i hladan

On je karizmatičan, leden, pametan, opasan i nepredvidiv. Putin utjelovljuje sve ono što je jedna od najznačajnijih osoba britanske i svjetske povijesti, Winston Churchill, mislila o zemlji ikone i sjekire: Rusija je zagonetka, prožeta duhom misterije, obavijena velom tajne. No prema svakodnevnim događajima, čini se kako se Putin doista penje na tron svijeta.

Još jedno od velikih predviđanja babe Vange neki stručnjaci povezuju s našim prostorima.

- Velika poplava koja stiže u kasno proljeće donijet će rijeku trupala. A tek kad pomislimo da je najgora noćna mora prošla, stiže strašna bolest. Bit će gora od side, a pokosit će muškarce - riječi su koje je Vanga izgovorila kratko prije smrti u jednom od posljednjih intervjua ukrajinskom putniku i biznismenu Anatoliju Lubčenku. Vangu je posjetio 1994. kad je već bila iscrpljena od borbe s teškom bolešću. Njezina proročanstva najavljivala su mračnu 2014. godinu.

Potop biblijskih razmjera

Iako Vanga nije precizirala kad će svijetom poteći rijeke trupala, eksperti su smatrali da je riječ o cijelom nizu poplava koje će dolaziti iz godine u godinu i nositi sve pred sobom. Lipanj 2014. godine doista je donio nezapamćenu katastrofu.

- Tragedija je prevelika. Ja sam na ulicama predgrađa. Ovdje nema ceste, nema kuća, automobili su jedan na drugom - zapomagao je tadašnji gradonačelnik poznatog bugarskog ljetovališta. Potop je bio strašan - zahvatio je većinu Bugarske. Vanga ga je vidjela. Samo dva mjeseca ranije sličan kaos proživljavale su Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Srbija.

S obzirom na vjerodostojnost kojom je upozorila na sukob kojim je počeo Drugi svjetski rat, najava trećeg sukoba svih zemalja prije nekoliko godina na noge je podignula cijeli svijet.

- Kad opasni umovi dođu u posjed moći i razarajućeg oružja, rat postaje neminovan – naglašavala je proročica. Kad se 2010. zahuktalo među Južnom i Sjevernom Korejom, mnogi su se sjetili njezinih riječi.

- Treća kataklizma počet će 2010., a nastavit će se do 2014. - prorekla je. Iako nije imala razmjere svjetskog rata, svaka Vangina riječ - gledajući na događaje - doista se čini kao treća kataklizma. Za taj je rat Vanga prorekla da će u stvari i početi kao lokalni sukob, koji će poslije prerasti u širi. Ipak, poznato je da Vanga katkad neki događaj nije mogla svrstati u vremenski okvir. U knjizi Krasimire Stojanove govora o ovakvom događaju nema. Vanga ni sama nije voljela davati globalne prognoze uvijek upozoravajući da budućnost nije tek jedna linija, nego da se događaji neprestano isprepliću, stvarajući nove, mijenjajući ih...

Ne pogađa godine

To su joj mnogi zamjerili. Ipak, analiziraju li se njezine riječi malo pomnije, može se čuti i ovaj zaključak: ‘’Svijet će se jedva suzdržati od globalnog međusobnog sukoba svih zemalja”. To, donekle, baca novo svjetlo na Vangine riječi jer umjesto decidiranog spominjanja trećeg svjetskog rata govori o sekundama koje bi mogle prouzročiti veliki sukob. Najgore se nije dogodilo, no na koliko smo odložili najgore? Bila riječ o korejskom ili nekom drugom lokalnom sukobu koji je bio na rubu treće kataklizme, Vanga kao da je imala viziju koja se u sadašnjosti ostvaruje.

Treća svjetska kataklizma doista je neizbježna. Iz dana u dan produbljuju se vjerske, klasne i ideološke razlike, a netolerancija je nezaustavljiva. S jedne strane, razvoj znanosti, tehnologije i svijesti manjeg broja ljudi govore o suptilnom razvoju ljudske rase, ali s druge strane pohlepa vraća kotač povijesti na točku na kojoj uvijek postoji okidač za sukob i ubijanje masovnih razmjera, kakvima smo svjedočili u prošlosti.

Profesor Dimitar Filipov iz Sofije, koji je Vangu susreo više od stotinu puta, uvijek iznova pokušavajući shvatiti kako ona vidi, smatra da 2010. predstavlja simboličnu godinu koju je Vanga odabrala kako bi upozorila na kulminaciju tenzija koje se opasno približavaju. Podsjeća koliko je nezahvalno u ovakvim slučajevima isticati precizne datume, a to uostalom ne čine ni Biblija ni najpoznatiji prorok Nostradamus. Naglašava, međutim, da viđenja proročice treba uzimati ozbiljno.

>>> U nedjeljnom broju 24sata saznajte sve o Vanginim posljednjim danima i tko je njezina nasljednica.

Baba Vanga je rasprodana

Svetica, špijunka, Nostradamus u suknji... Njezine priče zainteresirale su baš sve. U desetak dana, koliko je knjiga na kioscima, razgrabljena je. I zato smo samo zbog vas tiskali još primjeraka. Od danas su u prodaji za 39,90 kuna.

24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa