Obavijesti

News

Komentari 66

Prosječna neto plaća u ožujku bila 6.464 kn: Viša nego 2018.

Najviša prosječna neto plaća isplaćena je u zračnom prijevozu i to 10.783 kune, a najmanja u ostalim uslužnim osobnim djelatnostima u iznosu od 4.231 kunu

VIDEO

Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 6.464 kune, što je realno na godišnjoj razini više za 2,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.

U odnosu na veljaču prosječna isplaćena neto plaća realno je viša za 0,5 posto.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u zračnom prijevozu, u iznosu od 10.783 kune, dok je najniža plaća, od  4.231 kunu, isplaćena u ostalim uslužnim osobnim djelatnostima.

Po podacima DZS-a, medijalna neto plaća za ožujak iznosila je 5.551 kunu, što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću plaću od tog iznosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prosječna mjesečna bruto plaća za ožujak iznosila je 8.778 kuna, što je realno 0,5 posto više nego za mjesec ranije. Na godišnjoj razini, prema ožujku 2018., prosječna je bruto plaća bila realno viša za 2,8 posto.

Podaci DZS-a pokazuju i da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za ožujak iznosila 38,66 kuna, a bruto 52,50 kuna.

U ožujku je prosječna neto satnica bila za 3,5 posto niža nego u mjesecu ranije, dok je na godišnjoj razini porasla za 7,9 posto.

Bruto satnica je, pak, na mjesečnoj razini bila niža za 3,5 posto, a na godišnjoj je viša za 8,2 posto.

U ožujku je bilo 167 plaćenih sati, što je pet posto više nego u prethodnom mjesecu. Pritom je najveći broj plaćenih sati ostvaren u vodenom prijevozu (177), a najmanji u socijalnoj skrbi bez smještaja (149).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu