Obavijesti

News

Komentari 119

Prosječna neto plaća u Zagrebu za kolovoz iznosila 6.954 kune

Prosječna neto plaća u Zagrebu za kolovoz iznosila 6.954 kune
1

U odnosu, pak, na prosječnu mjesečnu plaću na razini Hrvatske, koja je za kolovoz iznosila 6.018 kuna, prosječna je zagrebačka neto plaća bila viša za 936 kuna ili 15,5 posto

VIDEO

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz je iznosila 6.954 kune, što je nominalno za 1,5 posto više nego mjesec dana prije i 6,4 posto više na godišnjoj razini, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba. 

 Prosječna zagrebačka mjesečna plaća isplaćena za ovogodišnji kolovoz bila je, naime, 101 kunu viša od prosjeka za srpanj te 421 kunu više od plaće isplaćene za kolovoz 2016. godine.

 U odnosu, pak, na prosječnu mjesečnu plaću na razini Hrvatske, koja je za kolovoz iznosila 6.018 kuna, prosječna je zagrebačka neto plaća isplaćena za osmi ovogodišnji mjesec bila viša za 936 kuna ili 15,5 posto. 

 Podaci zagrebačkog statističkog ureda pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih tijekom prvih osam mjeseci ove godine iznosio 6.921 kunu i nominalno je 5,8 posto viši nego u istom razdoblju lani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Prosječna neto plaća za kolovoz u gospodarstvu Grada Zagreba iznosila je 6.817 kuna i bila je približno 2 posto niža od prosjeka na razini grada, dok je prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio 7.237 kuna ili 4 posto više od gradskog prosjeka.

 Pritom je najviša prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.691 kunu ili 68 posto više od gradskog prosjeka.

 Po visini prosječne neto plaće za kolovoz slijede zaposleni u farmaceutskoj industriji s 10.167 kuna, a više od 10 tisuća kuna iznosio je i prosjek plaća isplaćenih u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, točnije 10.198 kuna.

 Nasuprot tomu, zaposlenici u dvije djelatnosti za kolovoz su primili prosječne plaće manje od četiri tisuće kuna - prosjek u proizvodnji odjeće iznosio je 3.874 kune, a u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima 3.910 kuna. To je 44,3, odnosno 43,7 posto niže od prosjeka za kolovoz na razini grada.

 Prosječnu plaću tek nešto višu od četiri tisuće kuna za kolovoz su primili zaposleni u zaštitarskim i istražnim djelatnostima, 4.021 kunu, kožarskoj industriji, 4.036 kuna, te uslugama upravljanja i održavanja zgrada i krajolika, 4.041 kunu.  

 Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna je bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila 9.721 kunu, što je nominalno 1,64 posto ili 157 kuna više nego mjesec ranije te 4,6 posto ili 425 kuna više od prosjeka za kolovoz prošle godine.

 Kao i neto, i prosječna bruto plaća isplaćena u Zagrebu znatno je, za gotovo 20 posto, viša od prosjeka na razini države, koji je iznosio 8.122 kune ili 1.599 kuna manje nego u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje