Obavijesti

News

Komentari 31

Proslavili 120 godina braka: Slavili s 11 djece i 18 unučadi

Proslavili 120 godina braka: Slavili s 11 djece i 18 unučadi
4

Braća Milan, Slavko i Marinko Klarica uženili su 1978. godine Ivanku, Mariju i Dragicu. Zajedno danas imaju 11 djece i 18 unučadi, a svi su se okupili na 40. godišnjici braka

VIDEO

Ta 1978. godina u obitelji Klarica bila je plodna i vesela. Sva tri brata su se te godine vjenčala.

I Milan i Slavko i Marinko su svoje odabranice odveli pred oltar.

Ove godine je 40. godišnjica braka trima parovima bila razlog za veliko obiteljsko slavlje.

Proslava se spremala mjesecima unaprijed, a sve je pokrenuo brat Milan (66), najstariji, koji je većinu života proveo u Melbourneu u Australiji.

On dolazi svakih nekoliko godina, a domovinu je posljednji put posjetio prije četiri godine. Tad je s braćom podijelio svoju ideju o velikom slavlju i obilježavanju godišnjica njihovih brakova.

- Ma odmah smo se složili. Našli smo se nas tri te gledali što bismo i kako. Kad se treba pojesti i popiti, nema tu previše mudrovanja, ionako su nam slični interesi po tom pitanju - smije se najmlađi Marinko (57).

U Klaričinim dvorima, domu najmlađeg sina, skupilo se njihovih jedanaestero djece i osamnaestero unučadi te rodbina i kumovi. Samo oni najbliži, kažu braća.

Nedostajala je Marinkova kći koja je prije dvadesetak dana rodila trećeg sina.

Znao sam da je želim oženiti

- Nema boljeg razloga za nedolazak - kaže Marinko dok mu čestitamo.

On se oženio najmlađi, kao sedamnaestogodišnjak.

- Bili smo prvi susjedi, Moja Dragica i ja - kaže Marinko, koji ju je u svoju kuću, udaljenu 200 metara od njezine, doveo tri tjedna prije svojeg 17. rođendana.

– Znao sam da je želim oženiti i od tada smo skupa. Najstariji brat Milan Klarica (66) u braku s tri godine mlađom suprugom Ivankom iz Klisa ima troje djece i četvero unučadi.

- U Melbourneu u Australiji sam već 48 godina, od 1970. U braku treba biti razuman, ne svađati se, biti tolerantan, poštovati se, jer i tako bude po ženinoj volji - rekao je pravi veseljak Milan za Zadarski.hr.

Slavko Klarica (65) cijelog života je ugostitelj, od 1973. godine. Nakon školovanja radio je u Boriku, nakon čega je otišao u Zagreb. Konobarenje započinje u hotelu Intercontinentalu, odnosno današnjem Westinu, a potom radi u ribljem restoranu Jadran, da bi nakon toga 18 godina imao svoj restoran Šport u Maksimirskoj.

- Supruga Marija je moja snaga i oslonac svih ovih godina. Želja nam je da imamo zdravlja i da nam djeca, unučad i obitelj budu zdrava - poručio je Slavko, otac četvero djece i djed petero unučadi. Za osamdeset ljudi trebalo je spremiti i dobre spize, kolača, vina, rakije, sokova... Da ništa ne fali. Spekli su na ražnju prase i dva janjca, napravili goleme peke s janjetinom i četiri pulestra, a bilo je i divljači sa strane, ako se kome jede nešto malo jače u kasnu uru... Kao na piru.

Sad se diže kredit za svadbu

- Bilo je sigurno bogatije i veselije nego na našim vjenčanjima prije četrdeset godina. Tad je sve bilo puno skromnije i intimnije, za razliku od danas, kad se uzima pola godine slobodno i diže kredit kako bi se oženilo - kaže Marinko dok mu se smije brk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...