Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prosvjed asistenata u nastavi: 'Kakva se poruka šalje djeci?'

None Foto: 3

Danas u 10 sati na Europskom je trgu u Zagrebu održan prosvjed inicijative 'Škola za sve', a povod su mu zahtjevi za pomoćnike u nastavi koje su tražili roditelji, a Ministarstvo ih nije ispunilo

Članovi inicijative 'Škola za sve' su Članovi inicijative su roditelji djece s teškoćama, pomoćnici u nastavi, učitelji, socijalni rehabilitatori te više udruga, navodi N1

Ističu kako je u neravnopravan i diskriminirajući položaj, kad je o mogućnostima za obrazovanje riječ, dovedeno 800 djece s teškoćama, a 800 pomoćnika u nastavi su bez ugovora/posla, dok je više tisuća roditelja, učitelja i stručnih suradnika školama u nepotrebnom stresu, jer nisu u mogućnosti obavljati svoje dužnosti i obveze te pružiti odgovarajuću skrb u radu s djecom koja su do sada imala pomoćnike u nastavi.

OČAJNI OTAC: 'KRASAN PRVI DAN' Prvašić s autizmom nije imao asistenta, plakao pred školom

Inače, ranije ovog mjeseca u Zagrebu su prosvjedovali i učitelji te nastavnici:

 

Komentari (30)
  • skver pita doce li se hvidra pridruzit,ja pitam hoce li se on pridruzit?ili mu subota ne pase pa mu je lakse prozivat preko tipkovnice dok si ceska onu stvar?

    14. 9. 2019,   11:12
  • Sustav treba netko pametan osmisliti, organizirati i voditi, Ovako stradaju djeca, a asistenti hoće izvući korist preko djece i invalida. Uskoro će više asistenata dolaziti na nastavu nego učitelja, razmislite,ovo je kaos. dođu ovi na vlast mijenjaj sustav, dođu drugi opet mijenjaj sustav, a sustave osmišljavaju tupanderi koji ni sebe voditi ne mogu.

    14. 9. 2019,   12:38
  • Nismo i nečemo nikada biti isti.. Jednako vrijedni i jednakopravni

    14. 9. 2019,   12:04