Obavijesti

News

Komentari 193

U utorak nema nastave u dvije županije, u srijedu u cijeloj RH

U utorak nema nastave u dvije županije, u srijedu u cijeloj RH
6

Sanja Šprem objavila je danas na konferenciji za novinare da se u utorak štrajka u dvjema županijama - Primorsko-goranskoj i Zadarskoj, a u srijedu se štrajka u cijeloj Hrvatskoj...

VIDEO

Svjedoci smo da su jučer navečer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i HNS-a Ivan Vrdoljak uspješno završili pregovore za čuvanje fotelja. Jučerašnji pregovori koalicijskih partnera imali su jedino svrhu da i jedni i drugi sjede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja EU, poručio je u četvrtak čelnik Sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec, nakon što su večer prije HDZ i HNS postigli dogovor oko problema s učiteljima. 

Pokretanje videa...

06:42

Podsjetimo, dogovorili su da će im se, uz povećanje osnovice za 6,12 posto, povećati i koeficijent za dva posto od 1.srpnja ukoliko do tada ne bude gotova Uredba o koeficijentima složenosti poslova. 

Mihalinčeva prva reakcija nakon tog koalicijskog sastanka bila je kako je to potpuno neprihvatljivo, no u četvrtak taj dogovor sindikalisti nisu željeli komentirati. To će, istaknuli su, nakon što se sastanu s Vladom i vide što im nude. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Sporazum za fotelje nema veze s budućnošću naše zemlje'

- Očekujemo poziv na sastanak na koji ćemo se odazvati. Očekujemo da se sa sindikatima počne pregovarati o budućnosti naše domovine. Jer ako obrazovanje i odgoj nisu zalog za budućnost, onda sporazum između dviju stranaka za čuvene fotelje nema nikakve veze s budućnošću naše domovine. Čekamo pregovore da čujemo koji su to prijedlozi Vlade, a istovremeno da konačno dobijemo priliku iznijeti naše argumente. Tek nakon završetka pregovora moći ćemo govoriti o konačnim prijedlozima i zaključcima - istaknuli su dodavši kako će prijedlog Vlade nakon pregovora prenijeti zaposlenima u štrajku da se o njemu sami očituju i donesu odluku. 

- Jedino pozitivno je što se nakon borbe za fotelje otvara mogućnost za socijalni dijalog. Ja ne znam što je HNS dogovorio, znam da su zadržali svoje fotelji ce - dodao je Mihalinec i ponovio kako su sindikati u procesu mirenja postavili jasan stav, a to je povećanje koeficijenta za 6,11 posto.

Danas, 16. dana štrajka u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji štrajka 93,67 posto zaposlenih u srednjim te 96,81 posto u osnovnim školama. 

A štrajk u školama se nastavlja i idućeg tjedna. U ponedjeljak u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, u utorak u Primorsko-goranskoj te Zadarskoj županiji, a u srijedu povećavaju pritisak pa nastave ponovno neće biti u cijeloj Hrvatskoj. Tada će organizirati i novi prosvjed na Markovu trgu.

- 6.11. će biti veliki prosvjed za 6,11 posto. Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili - najavila je Sanja Šprem, čelnica Sindikata učitelja poručivši premijeru da dijalog nema alternativu.

- Ignorirati socijalne partnere u ovom momentu, kad je štrajk u tijeku, sigurno nije dobra poruka zaposlenima u sustavu obrazovanja. Problemi se rješavaju za stolom i obrazovanje mora biti prioritet - poručila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag