Obavijesti

News

Komentari 56

'Za Huanita dim, dva, ja sam tu jer znam što je to multipla'

'Za Huanita dim, dva, ja sam tu jer znam što je to multipla'
1

Na prosvjedu za Huanita u Rijeci okupilo se dvjestotinjak ljudi, a neki su u znak podrške zapalili i joint. Nekoliko prosvjednika izašlo je pred kamere i poručilo što misle o presudi

VIDEO

Jadranski trg na riječkom Korzu u 18 sati odisao je mirisom marihuane nakon što su, u spontanom okupljanju, građani pod inicijativom "Zapali za Huanita, zapali za pravosuđe", zapalili jointe u znak podrške teško oboljelom Huanitu Luksetiću (41). Čovjek je to koji od djetinjstva boluje od multiple skleroze, a osudili su ga na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje tj. uzgoja 11 biljaka marihuane kako bi si olakšao bolove.

- Za Huanita, dim, dva dima... Da čovjek poživi zauvijek, zaslužio je. To je lijek, a ne droga. Došao sam ovdje jer znam što znači multipla skleroza. Želim podržati Huanita u njegovoj borbi. Ako treba, odslužit ću njegove dvije godine kazne. Evo, iskreno... Ne znam što da vam kažem. Znam što je Multipla skleroza, suosjećam  s čovjekom. Dok drugi padaju s kilogramima pa gule krumpire, Huanito je osuđen na smrt - izjavio jedan od dvjestotinjak prosvjednika koji su se u ponedjeljak znak podrške Huanitu okupio u Rijeci. 

- Bolest je bolest. I bolest se ne može birati. Ali neka ovi naši političari znaju o čemu se radi... Oni mogu sebi birati kako će si pomoći, a tom jadnom čovjeku neće se moći pomoći. To nije samo jedan takav slučaj, toga ima više takvih problema u ovoj državi - istaknuo je drugi sudionik prosvjeda. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

- Mislim da ako ovo nije zaslužilo da Riječani izađu na ulice, onda ne znam što jest. Jer ovo je očito velika, velika nepravda i veliki propust sudstva. Huanito je suđen po nekakvoj presumpciji krivnje, pretpostavci krivnje, jer mu nije dokazano da je prodao i jedan jedini list marihuane. Čak i da mu je dokazano, ne bi ga se trebalo osuditi jer je on i sam izjavio da bi davao onima kojima je prijeko potrebno - istaknuo je.

'Ispada da bi Huanita bacili u tamnicu, a ćeliju ne bi ni vidio'
'Ispada da bi Huanita bacili u tamnicu, a ćeliju ne bi ni vidio'

- Dakle čovjek pokušava mimo ovoga sustava u svojoj financijskoj oskudici preživjeti i koliko toliko ostati zdrav, a sustav mu ne dopušta. Zašto? Jer kad bi se pojavilo 10.000 Huanita, izbio bi se veliki profit farmaciji iz ruku - kazao je gospodin koji je u rukama držao veliki transparent: Huanito, kriv si jer kradeš farmaciji.

Huanitov odvjetnik uputio je Kolindi zahtjev za pomilovanje
Huanitov odvjetnik uputio je Kolindi zahtjev za pomilovanje

- Nažalost, još jedna lakrdija u našoj zemlji za koju smo e borili 90-tih, da svi imaju temeljno i osnovno pravo na život. Njemu je to oduzeto. Eto, najava jest da će mu se oprostiti kazna. Ali što dalje? Nitko ne postavlja pitanje što dalje. Hoće li ga se ponovno zatvarati, vući po zatvorima i raditi od njega mučenika. Mislim da bi o tome trebalo razmisliti, što dalje - upozorio je jedan od sudionika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a