Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prosvjed u Trnavi: Bandiću su poručili da su i oni dio grada

None Foto: Marin Tironi/PIXSELL 7

Oko 250 stanovnika okupilo se u Trnavi, pokrenuta je i peticija članova gradske inicijative "Riješimo prometni kolaps u Dubravi". Gužva i nezadovoljstvo, žele novu cestu

Oko 250 stanovnika zagrebačke Trnave u ponedjeljak je prosvjedovalo na pružnom prijelazu kod križanja s Branimirovom cestom. Prosvjedom žele upozoriti na prometni kolaps s kojim se bore već 20 godina. Naoružani transparentima na prosvjedu su i od gradonačelnika Bandića odlučili zatražiti pomoć te su mu poručili da je i Trnava dio Zagreba.

Foto: čitatelj24sata

- Prijelaz je zbog vlakova konstantno zatvoren, gužva je po cijele dane. Ukoliko želimo otići iz Trnave u Dubravu moramo preko Volovčice ili Sesveta, a to stvarno nema smisla. Nesreće su toliko česte na ovoj cesti da smo ju nazvali  "cesta smrti" - rekao nam je čitatelj iz Trnave. 

Članovi gradske inicijative "Riješimo promeni kolaps u Dubravi" pokrenuli su i peticiju povodom ovog problema te su u samo dva tjedna prikupili 7873 potpisa, prenosi Večernji.  Traže da se prvo izgradi spojna cesta prema Čulincu gdje postoji nadvožnjak preko pruge, a dugoročno rješenje za Trnavu je izgradnja podvožnjaka ili nadvožnjaka.

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • da ste tražili fontanu već bi bila gotova

    29. 10. 2019,   07:34
  • Bravo Trnava!

    28. 10. 2019,   22:50
  • Dakle ako hoćeš do Dubrave i ako ideš preko Volovčice, također upadneš u gužvu. Jednostavno svaki izlaz iz Trnave znači upadanje u gužvu i čekanje 1 sat. Doselilo se hrpa novih ljudi, i gradi se još jedan kompleks od 5 zgrada što znači još više auti, prijelaz je u periodu od 6-23 zatvoren ukupno 8.5 sati, u razdoblju od 2 popodne pa do 7 popodne, ljudi ne planiraju nikakve aktivnosti jer je nemoguće izaci iz Trnave. Isto tako kad se nakon sat vremena napokon prijeđe pruga, dođe se na najgore križanje u gradu di nitko, pa ni policija ni grad, ne zna ko ima prednost i di su stalno sudari. Tako da podrška stanovnicima Trnave

    28. 10. 2019,   23:08