Obavijesti

News

Komentari 19

Prosvjedi u Podgorici: Građani traže ostavku predsjednika

Prosvjedi u Podgorici: Građani traže ostavku predsjednika
1

Glumac i član organizacijskog odbora prosvjeda Slaviša Grubiša rekao je da prosvjedi, koji su ušli u treći mjesec, iz tjedna u tjedan rastu i da se približavaju cilju

VIDEO

Tisuće građana Crne Gore okupili su se u subotu na središnjem trgu u Podgorici na još jednom prosvjedu protiv vlasti  crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića čiju ostavku su zatražili.

Glumac i član organizacijskog odbora prosvjeda Slaviša Grubiša rekao je da prosvjedi, koji su ušli u treći mjesec, iz tjedna u tjedan rastu i da se približavaju cilju.

"Mnogi od nas taj cilj čekaju 30 godina. Od prvog dana na prosvjedu su članovi i predstavnici oporbe. Oporbeno jedinstvo i uska suradnja neophodni su u ovom procesu. Ovo je prosvjed svih građana i svi su dobrodošli", rekao je Grubiša.

Studentica Minja Novaković je poručila okupljenim građanima da ne prihvaća raditi u zarobljenim institucijama, da se jednog dana spakira i ode iz Crne Gore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Hoću budućnost graditi u ovoj zemlji. Neka svi čuju-studenti su tu”, kazala je Novaković.

Noseći transparent „Odupri se“ okupljeni građani prošetali su podgoričkim ulicama u kojima se nalaze državne institucije. Prolazeći pored zgrade predsjedništva, građani su pozivali policiju koja osigurava objekt da im se pridruži.

„Dođite uz nas, pada ova vlast“, skandirali su policajcima.

Građanske prosvjede u kojima sudjeluje oporba u Crnoj Gori pokrenuo je u siječnju odbjegli tajkun Duško Knežević objavljivanjem snimke kako daje omotnicu sa stotinu tisuća eura bivšem gradonačelniku Podgorice i bliskom suradniku crnogorskog predsjednika Slavoljubu Stijepoviću, tvrdeći da je to samo dio novca od nekoliko milijuna koji je dao vladajućoj, Đukanovićevoj Demokratskoj partiji socijalista u posljednjih 20 godina. 

Vlast je do sada odbijala sve zahtjeve za ostavkama, ali je i više puta poručivala da je spremna razgovarati. 

„Treba reći Da tim ljudima – ako se oni ne svrstavaju u stranke, ni vladajuće ni oporbene – treba omogućiti da mogu kontaktirati s vlašću i izložiti joj svoje prijedloge, da mogu o njima razgovarati s predstavnicima vlasti, jer ja smatram da je to dokaz demokratskog kapaciteta vlasti i da je to dokaz odgovornosti i posvećenosti vlasti interesima građana", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno u intervjuu za Deutsche Welle.

Predstavnici organizacijskog odbora pokreta „Odupri se“ predložili su oporbenim strankama „Sporazum o budućnosti“, koji predviđa formiranje vlade građanskog jedinstva čiji bi osnovni cilj bio „organiziranje slobodnih i poštenih izbora“. U toj vladi bi sudjelovale stranke vlasti, oporbe i nezavisni intelektualci. Za većinu oporbenih stranka taj sporazum je, uz dopune, prihvatljiv. Jedino se desno orijentirana Demokratska fronta nije izjasnila o prijedlogu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti