Obavijesti

News

Komentari 134

Prosvjednica pokušala buketom udariti Marine Le Pen po glavi

Prosvjednica pokušala buketom udariti Marine Le Pen po glavi
1

Francuska: Dok je Marine Le Pen držala govor na skupu u Parizu, na pozornicu je utrčala mlada prosvjednica koja je političarku pokušala udariti buketom cvijeća po glavi

VIDEO

Favoriti francuskih predsjedničkih izbora Emmanuel Macron i Marine Le Pen održali su u ponedjeljak skupove u Parizu i započeli posljednji, odlučni tjedan prije prvog kruga francuskih predsjedničkih izbora u nedjelju.

Različite ankete pokazuju da vode tijesnu bitku koju prati velika neodlučnost glasača i odlučujući će biti završni sprint do petka navečer.

Prema ispitivanjima javnog mišljenja Emmanuel Macron (centar) i Marine Le Pen (krajnja desnica) vode mrtvu trku, a u stopu ih prate kandidat radikalne ljevice Jean-Luc Mélenchon i konzervativni François Fillon.

Macron je u ponedjeljak održao najveći skup svoje kampanje u jednom pariškom sportskom centru gdje je pred 20.000 okupljenih obećao da će u nedjelju "pobijediti, te da će to biti početak jedne nove Francuske". On se zalagao za "otvorenu, smionu i pobjedničku" Francusku kojoj želi vratiti optimizam i za uzlet odgovornosti nove generacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marine  Le Pen je u ponedjeljak navečer održala ofenzivan govor u jednoj velikoj pariškoj koncertnoj dvorani rekavši kako je ovo glasovanje izbor između "divljačke globalizacije" njezinih protivnika i njezina domoljublja. "Francuzi doma imaju prava", izjavila je popraćena odobravanjima i i povicima "Mi smo svoji na svome".

Tijekom govora Le Pen je napala mlada prosvjednica. Pokušala ju je udariti buketom po glavi. Prosvjednicu su uhvatili i odveli, a Le Pens e nije dala smesti. 

'Vratit ću Francuskoj njezine granice'

"Izbor je u nedjelju jednostavan: to je izbor između Francuske koja se ponovno ustaje i Francuske koja tone", rekla je Le Pen. Udarivši na svoje protivnike za koje kaže da žele "divljačku globalizaciju" ona je rekla kako je njezin tabor domoljuba.

"Francuska ima pravo na svoj nacionalni identitet i suverenitet. Ne namjeravamo se prepustiti, ni sada ni ikada", dodala je. Ponovila je da namjerava ukinuti Schengenske sporazume o slobodnom prometu diljem 26 europskih država, "koji su od naše zemlje napravili čekaonice za sve migracije svijeta. Moja prva mjera kao predsjednice republike će biti vratiti Francuskoj njezine granice". 

Kandidat desnog centra François Fillon i dalje vjeruje u pobjedu koja će "iznenaditi cijeli mikrosvemir" i ponovio da je "siguran da ulazi u drugi krug". Njegovu kampanju su obilježile optužbe za pronevjeru novca i fiktivna zapošljavanja. 

U stopu ga prati Jean-Luc Mélenchon, koji je za utorak najavio skup u Dijonu, koji će putem holograma pratiti šest gradova . 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje