Obavijesti

News

Komentari 26

Prosvjednici blokirali ceste u BiH, putnici stoje na hladnoći

Prosvjednici blokirali ceste u  BiH, putnici stoje na hladnoći

Pod blokadom su prilazi Sarajevu, Zenica i Tuzla jer prosvjednici stoje na svim važnijim čvorištima koja vode ka tim gradovima. Riječ je o članovima udruga koje okupljaju bivše pripadnike Armije BiH i HVO

VIDEO

Nekoliko stotina pripadnika udruga koje okupljaju bivše pripadnike Armije BiH i HVO u srijedu u noćnim satima nastavilo je blokirati prometnice koje povezuju gotovo sve veće gradove u Federaciji BiH a na cestama su kolone blokiranih vozila u kojima se na iznimno niskim temperaturama smrzavalo na tisuće putnika no policija cijelog dana nigdje nije intervenirala niti je pokušala deblokirati promet.

Od prijepodnevnih sati blokirani su prilazi ka Sarajevu iz pravca Zenice te glavni cestovni pravac koji vodi iz tog grada ka Mostaru. Na prijevoju Ivan prosvjednici su oborili i nekoliko stabala i tako dodatno blokirali promet. Pod blokadom su i Zenica te Tuzla jer prosvjednici stoje na  na svim važnijim čvorištima koja vode ka tim gradovima.

Meteorolozi su za noćne sate prognozirali temperaturu do 18 Celzijevih stupnjeva ispod ništice no prosvjednike to nije pokolebalo u nakani da nastave s blokadama prometa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oni traže hitnu sjednicu Zastupničkog doma parlamenta Federacije BiH na kojoj bi se odlučivalo o njihovom ranijem zahtjevu da se uspostavi jedinstveni registar branitelja, da se svima onima koji su nezaposleni isplaćuju naknade iz entitetskog proračuna kao i da se uspostvi jedinstvena udruga koja će zastupati njihove interese.

Prema dostupnim informacijama u Federaciji BiH ima više od 1600 udruga koje okupljaju razvojačene branitelje.

Zbog blokade prometa u polovici države Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH formiralo je krizni stožer no do 22 sata nisu bile donesene nikakve konkretne odluke.

Načelnik sarajevske policije Mevludin Halilović kazao je kako će policajci intervenirati "kada se za to steknu uvjeti" dok je predsjednik vlade Sarajevske županije kazao kako se ovakvo stanje ne može dugo tolerirati.

"Sigurno je da županija Sarajevo na ovakav način ne može biti blokirana", kazao je Konaković za javni servis BHT 1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a