Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prosvjedovali pred katedralom zbog odluke biskupa Mrzljaka

None Foto: Robert Anić/PIXSELL 5

Zagreb: Oko 200 prosvjednika se okupilo pred katedralom te su zahtijevali od crkvenih vlasti da ponište biskupovu odluku koju je donio bez njihova znanja

Ispred zagrebačke katedrale se u nedjelju okupilo oko 200 vjernika koji su došli iz Jakopovca i Kaštelanca u Varaždinskoj biskupiji kako bi zatražili od crkvenih vlasti da ponište odluku o njihovu premještanju iz župe u Varaždinskim toplicama u župu Jalžabet. Oni župi u Varaždinskim toplicama pripadaju već oko 500 godina, a premjestili su ih početkom ove godine.

 Tvrde kako je varaždinski biskup, monsinjor Josip Mrzljak, tu odluku donio u tajnosti i bez njihova znanja. Glasnogovornik prosvjeda Josip Družinić zatražio je od vlasti da tu odluku još jednom razmotre i promijene te je naglasio da se vjernici s tim nikada neće složiti.

Komentari (5)
  • Ugledao se Mrzljak na Sivku,pa udara diktaturu.

    20. 2. 2011,   14:51
  • ovi "vjernici" su sramota! to nije nimalo krscanski! tako su i moju zupu razbili na dvije, mi smo odjednom dobili novog zupnika, nismo imali tj. nemamo jos crkvu, mise se odrzavaju u mjesnoj zajednici....sve je potpuno novo i zbunjujuce za puno ljudi. reci cu vam samo jednu stvar, ovo je kusnja, test vjere. tko zeli ici u crkvu, ici ce gdje god bila, tko ne zeli, radit ce ovakve stvari jer je sebican i uska srca! Jedan te isti Isus je u svakoj zupi! oni koji su se bunili na raspad zupe kod nas danas i ne idu u crkvu vec gundaju na sve zivo, svi im smetaju, a oni koji su sutjeli i zavrnuli rukave, danas su izgradili novu zajednicu skupa sa novim zupnikom. Jasno je gdje Duh Sveti prebiva. I jasno je tko voli Boga, a tko sebe i svoje zelje.

    20. 2. 2011,   15:08
  • POZIVAMO VAS NA VELIKI PROSVJEDNI SKUP POVODOM UHIĆENJA, ZADRŽAVANJA I ODLUKE O IZRUČENJU HRVATSKOG BRANITELJA TIHOMIRA PURDE, U SUBOTU, 26. VELJAČE 2011. GODINE NA TRGU BANA JELAČIĆA U ZAGREBU S POČETKOM U 13:00 SATI UZ NASTUP MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA

    20. 2. 2011,   17:41