Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti u kninskoj školi'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Prema nalazu inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da škola nije izvijestila sva nadležna tijela u slučaju nasilja. Nalaz inspekcije datira iz kolovoza, četiri mjeseca nakon što se dogodio incident

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti u kninskoj osnovnoj školi, u kojoj je u travnju dječak ozlijeđen zbog vršnjačkog nasilja.

U kninskoj Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u travnju je teško ozlijeđen učenik prvog razreda. Po pisanju medija, učenika je ozlijedio školski vršnjak, pri čemu mu je puknuo mišić na nozi, a škola nije reagirala na odgovarajući način, sve dok majka ozljeđenog učenika nije incident prijavila nadležnom ministarstvu.

KNIN: DJEČAKU OPERIRALI NOGU Škola nije prijavila incident! Prvašić teško ozlijedio prvašića

Prema nalazu inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da škola nije izvijestila sva nadležna tijela u slučaju nasilja. Nalaz inspekcije datira iz kolovoza, četiri mjeseca nakon što se dogodio incident.

Ministrica Divjak potvrdila je novinarima da je prosvjetna inspekcija reagirala čim su zaprimili prijavu. 

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja za incident je saznalo prema vanjskoj prijavi, dakle o njemu nije izvijestila škola, a temeljem toga je na teren poslana inspekcija. U školi su utvrđene određene nepravilnosti, postoji protokol škole kojeg se u tom slučaju trebalo držati, a utvrđeno je da nije postupano po tome“, izjavila je Divjak pred Banskim dvorima. 

Ravnateljica Osnovne škole Marija Mijač rekla je Hini da ne želi komentirati slučaj, poručivši da nadležne institucije rade svoj posao. Ranije je medijima izjavila da smatra kako je škola postupila ispravno, te da je spremna snositi odgovornost ako se pokažu propusti.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (2)
  • i da li bi onda to prijavljivanje pomoglo djetetu....problem je kućni odgoj i svezane ruke nastavnicima....a sve u ime "humanosti"..šta će tek biti sa tim malim nasilnikom kad bude pubertetlija...sve je nakaradno postavljeno i naravno da je najbolje ne mješati se. Zamislite situaciju kada klinac od 10 godina ne želi slušati nastavnika,pedagoga, vrijeđa ih.. što isti mogu napraviti... ništa..zovu roditelje, a ovi još gori: .."zar naše dijete..nije istina, ..lažete.."

    11. 9. 2019,   23:53
  • Koliko slucajeva je proslo ispod radara....

    11. 9. 2019,   20:22