Obavijesti

News

Komentari 583

'Protiv Istanbulske!': Markić i Vigilare zovu na veliki prosvjed

'Protiv Istanbulske!': Markić i Vigilare zovu na veliki prosvjed
1

Kontaktirajte telefonom i mailom svoje saborske zastupnike, županijske odbore HDZ-a u svojoj županiji i središnjicu HDZ-a i recite im da ne želite ratifikaciju Istanbulske konvencije, stoji u pismu Markić

VIDEO

Željka Markić uputila je pismo pristašama i aktivistima da podupru inicijativu 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' i njihov prosvjed koji će se održati, prema najavama, u subotu u Zagrebu.

- Protiv ratifikacije izjasnili su se brojni intelektualci, znanstvenici. Vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a, brojne udruge, građani, svi hrvatski biskupi tri su puta jasno rekli da se protive ratifikaciji zbog rodne ideologije - stoji u pismu predsjednice U ime obitelji.

Plenković postrojio HDZ-ovce: Neće biti glasanja po savjesti
Plenković postrojio HDZ-ovce: Neće biti glasanja po savjesti

Cilj je, očigledno, pritiskom utjecati na HDZ-ove zastupnike kako bi oni unutar stranke zaustavili postupak ratifikacije Istanbulske konvencije. Premijer je najavio da će Zakon o ratifikaciji uputiti u proceduru najkasnije za dva tjedna - taj rok ističe u četvrtak.

- Kontaktirajte telefonom i mailom svoje saborske zastupnike, županijske odbore HDZ-a u svojoj županiji i središnjicu HDZ-a i recite im da ne želite ratifikaciju Istanbulske konvencije, koja Hrvatskoj nameće rodnu ideologiju, već tražite provođenje već postojećih zakona za sprječavanje nasilja nad ženama te druge ključne reforme: borbu protiv korupcije, demografsku obnovu, kurikularnu reformu bez ideologije, promjenu izbornog sustava, zaštitu neradne nedjelje - stoji u pismu, a na kraju se nalazi i tablica kontaktima HDZ-ovih saborskih zastupnika, županijskih odbora HDZ-a i središnjice stranke, piše Jutarnji list.

'Odbacit ćemo sve poveznice s prihvaćanjem rodne ideologije'
'Odbacit ćemo sve poveznice s prihvaćanjem rodne ideologije'

- Nametanje ratifikacije međunarodnog dokumenta koji nije ratificirao velik broj država EU i Vijeća Europe zbog istih spornih elemenata na koje U ime obitelji ukazuje već dulje od godine dana niti je razumno, niti je demokratski. Od ratifikacije će imati koristi samo političari koji se žele dodvoriti Europskoj komisiji i lijevo-liberalne udruge koje će ostvariti golemu financijsku korist, a najglasnije su u zahtjevima za ratifikacijom - dodala je Markić.

'Tvrdoglavo i štetno se članove HDZ-a prisiljava na ratifikaciju'
'Tvrdoglavo i štetno se članove HDZ-a prisiljava na ratifikaciju'

Neki od HDZ-ovaca potvrdili su da su počeli dobivati mailove. Iz stranke poručuju da će na prosvjedu u subotu sigurno biti njihovi članovi, no ne misle da će se pojaviti neki istaknutiji HDZ-ovci.

Iz Inicijative su poručili da ih dodatno zabrinjava "nedemokratsko ponašanje premijera Plenkovića".

I Vigilare poziva na prosvjed

Udruga Vigilare na svojim je web stranicama objavila poziv na prosvjed protiv rektifikacije. Kao i Markić, pozivaju građane da se obrate HDZ-ovim zastupnicima da glasuju protiv ratifikacije.

Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

"Dragi prijatelji!

Ovo je važna obavijest. Možda i najvažnija do sada.

Pozivam vas da zajednički dignemo glas protiv ratifikacije tzv. 'Istanbulske konvencije'. Iz samo njima znanih razloga, naši političari podržavaju tu kontroverznu konvenciju i tako stvaraju razdor u društvu, doprinoseći pokušajima uništenja antropološke istine da je čovjek od Boga stvoren kao muškarac ili žena. 'Istanbulska konvencija' ima moć promijeniti hrvatski Ustav i negativno utjecati na teško izboreni hrvatski suverenitet postavljajući nadzorno stručno tijelo GREVIO iznad Hrvatskog sabora. Sad zamislite kakav razorni učinak može imati u budućnosti na zakone koji reguliraju školstvo, zdravstvo, obitelj i socijalne politike!

'Istanbulska konvencija' širom otvara vrata indoktrinaciji naše djece i unučadi lažima i pseudoznanošću u vidu rodne ideologije. Nemojte se dati izmanipulirati – članci 3. i 4. konvencije otvoreno promiču rodnu ideologiju koju papa Franjo naziva ideološkom kolonizacijom koja razara temelj obitelji!

Sada se ne smijemo povući i utonuti u žalost i beznađe. Ništa još nije gotovo. Mi smo ti koji moramo odlučivati o budućnosti Hrvatske i sve je u našim rukama!

Smijem li vas zamoliti samo DVIJE stvari?

Dođite na prosvjed 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' koji će se održati u subotu 24. ožujka 2018. u Zagrebu. Prosvjedna povorka kreće s Trga žrtava fašizma u 11 sati. Odatle ćemo se preko Trga bana Josipa Jelačića uputiti na Trg svetog Marka te pred zgradom Sabora i Vlade poslati jasnu poruku da želimo da naši vlastodršci odbace laž i zlo te odbiju ratificirati kontroverznu 'Istanbulsku konvenciju' koja promiče protukršćansku rodnu ideologiju.

Izdvojite nekoliko minuta i nazovite ili/i napišite e-mail predstavniku HDZ-a u vašoj izbornoj jedinici. Lista je na dnu ove poruke. Što biste im trebali poručiti? Kratko, jasno i pristojno: 'Protivim se Istanbulskoj konvenciji i tražim od Vas da glasujete protiv njezine ratifikacije u Saboru. Ovo je za mene i moju obitelj vrlo važno pitanje i zato ću pratiti kako ćete glasovati i na temelju toga odlučiti hoću li Vam dati povjerenje na sljedećim izborima'.

Ako želite, možete nam poslati odgovor zastupnika na naš email: info@vigilare.org ili putem izravne poruke na našoj Facebook stranici.

Za više informacija o opasnosti 'Istanbulske konvencije' i rodne ideologije koju otvoreno promiče pogledajte sljedeću poveznicu: http://vigilare.org/vijest/prilog-javnoj-raspravi-udruge-vigilare-ratifikaciji-tzv-istanbulskoj-konvenciji/", stoji u pozivu koji potpisuje predsjednik Vigilarea Vice Batarelo.

Crkva okreće leđa Plenkoviću?

U nedjelju navečer je na misi u zagrebačkoj crkvi Presvetog srca u Palmotićevoj ulici bio Karlo Ressler, savjetnik premijera Plenkovića. Tom je prilikom čuo s oltara svećenika kako polemizira s Plenkovićevom tezom da je Istanbulska konvencija "duboko kršćanska", a na kraju mise pročitao je i obavijest da će se u subotu održati prosvjed u Zagrebu protiv konvencije, piše Novi list.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 583
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.