Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Protjerani Albanac: Švicarska bi bila ništa bez nas stranaca

None Foto: Facebook

Genc Beshtica (21) godinama je živio u Švicarskoj, a sad su ga protjerali zbog pljački, prijevara i droge. Genc kaže da je Švicarska zemlja bez srca i rasistička

Genc Beshtica (21) Albanac s Kosova osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog pljačke i droge. Sad tvrdi da je švicarska rasistička zemlja koja ga je nepravedno u prosincu prošle godine protjerala na Kosovo. 

U Švicarsku je došao dok je imao pet godina. U 15 godina u Švicarskoj bio je poznat po dilanju droge, prevarama i pljački. Sljedećih šest godina ne smije ući u Švicarsku. Kako piše Blick, mladića su protjerali jer je godinama terorizirao stanovnike općine Thusis. Prije tri godine dobio je dvije i pol godine zatvora. Odslužio je 14 mjeseci i u studenom 2009. je izašao van. Nikada se nije pokajao te je čak izjavio kako je svatko od nas napravio greške dok je bio mlad. Dodao je i kako ga je Švicarska razočarala. Kaže kako ta zemlja nema srca i da su ga protjerali samo zato što je Albanac. 

- Švicarci mrze Albance, a Švicarska bi bila ništa bez nas stranaca. Švicarska je najgora rasistička zemlja - rekao je Beshtica. Kaže kako mu je na Kosovu sada dobro. U Švicarsku koju ne voli ipak bi se rado vratio, kako kaže, zbog obitelji. 

Komentari (165)
  • švicarska rasistička zamlje,da rasistička je zato što su te protjerali.neznam šta su švicarske vlasti trebale,možda da ti daju nobelovu nagradu za lijepo ponašanje.

    6. 1. 2011,   14:32
  • Drugo nije ni zaslužio...

    6. 1. 2011,   12:51
  • nisi prvi a ni zadnji sigurno.. svaka cast Svicarskoj

    6. 1. 2011,   12:46