Obavijesti

News

Komentari 5

Protjerani tjelohranitelj Osame bin Ladena mora biti vraćen

Protjerani tjelohranitelj Osame bin Ladena mora biti vraćen
1

Sami A. koji godinama slovi kao potencijalno opasna osoba i svakodnevno se morao javljati u policiju, već je prije nekoliko godina trebao biti protjeran ali je sud uvijek iznova prihvaćao njegovu žalbu

VIDEO

Bivši tjelohranitelj Osame bin Ladena koji je godinama živio u Njemačkoj i koji je nakon dugotrajnog postupka protjeran u rodni Tunis u petak ujutro, mora biti vraćen u Njemačku jer je njegovo protjerivanje bilo protupravno, priopćio je Upravni sud u Gelsenkirchenu u petak.

"Protjerivanje se protivi temeljima državno-pravnih principa“, priopćio je sud u Gelsenkirchenu. Sud je ovakvu odluku donio zbog toga što tuniske vlasti diplomatskim putem nisu izdale jamstva da Samiju A. u Tunisu ne prijeti mučenje.

Sud je uredu za strance u Bochumu naložio da  Samija A. "odmah i po vlastitom trošku vrati u Njemačku“.

Sudska odluka je u ured za strance u Bochumu, gdje je 42-godišnji bivši tjelohranitelj vođe terorističke organizacije Al Kaida Osame bin Ladena godinama živio s obitelji, stigla u trenutku kada je zrakoplov već poletio za Tunis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sami A. je odmah nakon dolaska u Tunis priveden zbog optužbi za sudjelovanje u radu terorističke skupine.

Sami A. koji godinama slovi kao potencijalno opasna osoba i svakodnevno se morao javljati u policiju, već je prije nekoliko godina trebao biti protjeran ali je sud uvijek iznova prihvaćao njegovu žalbu po kojoj je protjerivanje protuzakonito jer protjeranom u zemlji porijekla, u ovom slučaju Tunisu, prijeti mučenje.

Slučaj Samija A. , koji je u Njemačku došao na studij ali se kasnije priključio skupini Al Kaida u Afganistanu, je ponovno došao u središte javne rasprave nakon što se pokazalo da mnogi potencijalno opasni islamisti na mogu biti protjerani zbog toga što im u zemlji porijekla prijeti mučenje.

Odvjetnici Samija A. izrazili su ogorčenje zbog postupka vlasti u saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

„Kada se državni uredi ogluše na sudske odluke onda je državnopravni poredak u pitanju“, rekla je jedna od odvjetnica Seda Basay-Yildiz za novinsku agenciju Dpa.

Ona je dodala da su takvi postupci dosad bili praksa samo u državama u kojima pravna država nije stabilna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda