Obavijesti

News

Komentari 12

Provalio joj u kuću, ranio kroz vrata i prislonio pušku na čelo

Provalio joj u kuću, ranio kroz vrata i prislonio pušku na čelo
1

Suđenje u Bjelovaru: Odvjetništvo navodi da je Pemper, 27. lipnja oko 21.20 sati, nasilno provalio podrumska vrata kuće i otišao na kat te tijekom svađe, iz lovačkog karabina ispalio dva metka

VIDEO

Ne smatram se krivim za kazneno djelo koje mi se stavlja na teret, kazao je u petak 64-godišnji Bjelovarčanin Tugomir Pemper na početku suđenja na Županijskom sudu u Bjelovaru. Pempera bjelovarsko Županijsko odvjetništvo tereti zbog pokušaja ubojstva, Renate Horžić s kojom je bio 10 godina u vezi.

Odvjetništvo navodi da je Pemper, 27. lipnja 2018. godine oko 21.20 sati nasilno provalio podrumska vrata kuće i otišao na kat te tijekom svađe, iz lovačkog karabina nepoznate marke, kroz vrata spavaće sobe ispalio dva metka od kojih ju je jedan pogodio i nanio joj teške ozljede. Imala je strijelnu ranu desne nadlaktice, višestruki otvoreni prijelom donjeg dijela desne nadlaktične kosti, oguljotinu kože desne strane vrata.

Na raspravi je nakon čitanja optužnice svjedočila i oštećenica koja je govorila o njihovom odnosu koji je trajao 10 godina, te da je Pemper većinu vremena provodio u njezinoj kući. Navodi kako su u ožujku raskinuli vezu što optuženik nije prihvaćao i stalno je tražio objašnjenje. 

Tjedan dana prije, nazvao ju je telefonom  i rekao da ju treba na kraće vrijeme, da mu nešto pomogne na kompjutoru jer su radili na nekom zajedničkom projektu. Dok je sjedila za računalom on je ušao s dekom u kojoj bila puška i prijetio joj ubojstvom držeći pušku uperenu u Renatinu glavu. Zbog straha ga tada nije prijavila policiji bojeći se osvete.  

Kobne večeri ga nije pustila u kuću i zvala je policiju. Ušao je u kuću kroz podrumski prozor, te provalio vrata unutar kuće, a ona je pobjegla na kat u spavaću sobu i zaključala vrata i stavila naslon stolice ispod kvake i sjela na stolicu kako bi onemogućila njegov ulazak u sobu. 

- Pucao je kroz zatvorena vrata i prostrijelio mi desnu nadlakticu. Tada sam se ja spustila na pod pored vrata uz zid i još sam nogama pridržavala tu stolicu kako ne bi mogao ući. Ušao je u tu sobu odnosno provalio vrata i prilikom ulaska je posrnuo, pa sam ja iskoristila taj trenutak i izvukla sam se iz spavaće sobe, krenula u prizemlje i htjela sam izaći kroz ulazna vrata. Kako su bila zaključana, a ozlijeđena ruka mi je visila, nisam mogla brzo otvoriti vrata. Krenula sam prema podrumu i htjela sam pobjeći, a on me sustigao i s leđa povukao na neke sanduke. Uperio mi je cijev puške na čelo, ali sam lijevom rukom  primila cijev i tada mi je metak 'prosvirao' kraj glave – iznosila je potresno svjedočanstvo oštećena žena.

Dok su se naguravali i otimali oko oružja stigli su interventni policajci i savladali Pempera. Na sudu su o njihovoj vezi i odnosima govorili i susjedi iz Ulice Đure Basaričeka gdje odvijala nesvakidašnja drama. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela Pemper je i dalje u istražnom zatvoru od dana uhićenja.

Suđenje se nastavlja iskazima vještaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH