Obavijesti

News

Komentari 47

Provjera Linićevih navoda: I on sam će morati izaći pred Odbor

Provjera Linićevih navoda: I on sam će morati izaći pred Odbor
1

Predsjednik Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman (HDZ) nije mogao reći koliko će trajati nadzor, ali napominje da je u interesu da se što prije odradi

VIDEO

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost od četvrtka kreće s provjerom i utvrđivanjem svih činjenice o eventualnim mogućim zlouporabama službi o kojima je govorio bivši ministar financija Slavko Linić. Razgovarat će i s bivšim ministrom financija, a hoće li razgovor s njim biti obavljen već u četvrtak ovisi o samom Liniću. 

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman (HDZ) nije mogao reći koliko će trajati nadzor, ali napominje da je u interesu svih da se taj posao čim prije odradi.

- Teško je reći kada jer ne znamo do kakvih ćemo podataka doći - izjavio je Tuđman.

Neće se ići na osnivanje posebne radne skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zato što već jednu radnu skupinu imamo pa nas ima premalo da bi novu radnu skupinu osnivali, tako da će cijeli Odbor ići u nadzor i onda ćemo ići po svim tim sastavnicama sigurnosno-obavještajnog sustava koje bi mogle imati saznanja da se potvrde ili otklone sumnje koje su iznijete - kazao je Tuđman.

Potpredsjednik odbora Igor Dragovan (SDP) napomenuo je da su neke stvari jasne, a koje je iznio predsjednik Josipović. Podsjetimo, predsjednik države u utorak je izvijestio da SOA-a nije nadzirala Slavka Linića ni članove njegove obitelji.

- Očekujemo da ćemo i mi naš posao vrlo brzo završiti. U neposredni nadzor krenut ćemo u ponedjeljak. Kada će to biti gotovo? U najkraćem mogućem roku u kojem možemo sve pogledati iz jednostavnog razloga što je apsolutni interes prije svega javnosti da se provjere sve činjenice - rekao je Dragovan.

Kolegu Linića pozvat će da se obrati Odboru i da svoje izjave argumentira. Podsjetio je da je Odbor jedini mogući parlamentarni nadzor MUP-a, odnosno Ravnateljstva policije, te je potvrdio da će se ići i u nadzor USKOK-a.

- Idemo u Ravnateljstvo policije, a to je sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova. Prema tome, sve što bude bilo potrebno, a temeljem navoda ćemo istražiti - izjavio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a