Obavijesti

Promo sadržaj

Provjeri koji si element i saznaj koje craft pivo je za tebe!

Provjeri koji si element i saznaj koje craft pivo je za tebe!
7

Craft piva danas imaju kultni status – pomodna su i obožavana, punog okusa i aroma, proizvedena od biranih sastojaka

Poznati brend craft piva naziva 5th element, kojeg proizvodi Pivovara Daruvar, sadrži prirodnu meku izvorsku vodu s obronaka parka prirode Papuk te kvalitetne hrvatske sirovine, bez aditiva i konzervansa. Kako biste bili sigurni koji craft iz ove linije najbolje odgovara upravo vama, morate saznati zanimljivu priču o ključnih 5 elemenata. 

Jesi li vatra, zemlja, voda ili zrak? 

Slad, hmelj, voda i kvasac, četiri osnovna sastojka, u 5th Element liniji craft piva predstavljena su kroz četiri elementa: vatru, zemlju, vodu i zrak. 

Vatra je ta koja pročišćuje i stvara novi život. Posebno selekcionirani kvasac vatra je koja sve prirodne sastojke korištene u proizvodnji sladovine pretvara u specijalna piva prezentirana u ovoj liniji craft piva.  Zemlja daje zrno ječma, a ono se obogaćuje u rukama pivara u slad koji je neiscrpan izvor raznolikosti i osnova za svako dobro pivo.

Voda je neophodna jer bez dobre vode nema niti pitkosti dobrog piva. Čista izvorska voda planinskog potoka koja se koristi u proizvodnji piva 5th Element, bez posebne pripreme, omogućava stvaranje piva iznimne pitkosti i kvalitete. Zrak je prezentiran kroz hmelj koji već stoljećima unosi svježinu i specifičnu gorčinu, te tako balansira slatkoću svakog pravog piva. Iz zemlje potekao hmelj u zrak ispušta zamamne mirise koje ljubav pivara zarobljava u njegovom pivu.

Kako bi nastala prava čarolija okusa i besprijekorna receptura, u Pivovari Daruvar dodali su još jedan, a ujedno i najbitniji sastojak.  - ljubav. Svaka receptura dobiva svoju istinsku moć tek u trenutku kada joj se doda ovaj peti element. On je okosnica linije craft piva  5th Element, i predstavlja prije svega ljubav majstora pivara prema ovom tekućem zlatu. 

Kada se spoje pivo i ljubav nastaje vrhunski daruvarski craft

ABA je blagog, sladnog okusa nadopunjenog srednje jakom gorčinom te intenzivnom hmeljnom aromom citrusa i poljskog cvijeća, pa izvrsno pristaje uz sve tjestenine.

LELA je prepoznatljivog slatkog, karamelnog okusa nadopunjenog blagom gorčinom hmelja, te se izvrsno sljubljuje uz meso i povrće s roštilja, kao i uz sireve s plemenitom plijesni. 

IIPA je istinski moćno pivo hmeljnog okusa balansiranog slatkoćom karamele, te idealno pristaje uz fine zalogaje. 

GERWEISS predstavlja pivo punog tijela, sladnih, gotovo krušnih aroma s prepoznatljivom notom banane koja potječe od kvasca, smanjenog alkoholnog karaktera, jako karbonizirano i osvježavajuće. Pristaje uz ribu, plodove mora, lagane deserte i tvrde sireve. 

STOUT 4.2.  je pivo izrazito tamne boje, intenzivne arome kave i crne čokolade, upotpunjeno goričnom hmelja i aromom cikorije. Idealno se povezuje s mesom s roštilja, tvrdim sirevima i voćnim desertima, a koristi se i kao ključni sastojak u pripremi raznih slastica. 

VOODOO je pivo koje grije, omamljuje i ostavlja dojam zahvaljujući naglašenoj aromi kave i crne čokolade koja proizlazi iz visokog udjela prženih sladova te dugotrajnog odležavanja na drvenim strugotinama francuskog hrasta. 

BONNER je pak svijetlo, dugo odležano pivo sa češkim štihom – BOHEMIAN PILSNERA, najomiljenijeg pivskog stila.

Odaberi svoj element i rashladi se čašom piva! 

FB 5th Element     Instagram 5thelmentcraftbeer

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.