Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prva rasprava Caffea Liberal: Koliko će trajati manji porezi?

None Foto: PIXSELL

Tema prvog okupljanja "Caffe Liberal by Express" u četvrtak u 19 sati salonu "Kak se šika" u Ilici 93 u Zagrebu bit će i dalje povećani državni sektor koji nije prošao strukturne reforme i nije bitnije smanjio troškove

Ok, Hrvatska se u određenoj mjeri doista ekonomski oporavlja, ali ako bismo smanjili poreze, kako najavljuje ministar financija Zdravko Marić, a država opet upala u krizu, poreze će opet morati podizati i – opet ćemo biti u banani, kako je slikovit bio Ivo Sanader. Tema prvog okupljanja "Caffe Liberal by Express" u salonu "Kak se šika" u Ilici 93 u Zagrebu bit će i dalje povećani državni sektor Republike Hrvatske koji nije prošao strukturne reforme i koji nikada nije bitnije smanjio svoje troškove.

U četvrtak od 19 sati panelisti rasprave "Manji porezi bolje pune državnu blagajnu, ali koliko će to trajati?" bit će Ivan Koprić, Sandra Švaljek i Goranko Fižulić, a moderatori Boris Rašeta i Igor Alborghetti.

Ministar financija najavljuje porezna rasterećenja u ovoj i sljedećoj godini zbog boljeg gospodarstva, što jest logično, ali ako stoji ono što navode brojni ekonomski stručnjaci, zasad živimo relativno u redu jer su kamate na kredite kojima država reprogramira kredite relativno niske. A taj se trend lako može promijeniti. U hrvatskom političkom duopolu koji se neizbježno istrošio i postao kontraproduktivan, potrebno je afirmirati ideje na tzv. opciji trećeg puta. Uspješna i moderna društva u Europi temelje se na ideji modernog liberalizma, odakle i naziv Caffe Liberal.

Caffe Liberal je zamišljen kao serija panel diskusija na kojima bi se raspravljalo o ključnim pitanjima hrvatskog društva i politike, sve uz medijsko i logističko sponzorstvo tjednika Express i portala Express.hr (24sata i Styria).

Komentari (15)
  • Tko Fižuliću daje medijski prostor? Upropastio toliko obitelji i onda on pametuje..SRAMOTA!

    7. 2. 2018,   13:46
  • A vidi Zvaljekice partizanke🙀

    7. 2. 2018,   13:21
  • Tako je!! HDZ-SDP u ropotarnicu povijesti i vrijeme je za treči put, stranke da preuzmu državu koje nikad nisu sudjelovale u vlasti i samim time su ČISTE! Gore od ovih ne može ali bolje,moće svakako a mogli bi se i ugodno iznenadit!!

    7. 2. 2018,   11:24