Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvak: Stefano (19) je osvojio dva zlata nakon loma noge

None Foto: Anamarija Mlačak/24sata 3

Kada sam na utrci u Italiji slomio nagu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe, kaže Stefano

Dvije godine nakon što je Stefano Osip iz KK Istre sa slomljenom nogom dogalopirao do srebra u Italiji na utrci daljinskog jahanja, u subotu u Garčinu osvojio je dvostruko zlato s kobilom Hajnal. Potvrdio je svoju premoć na državnom prvenstvu i obranio titulu državnog prvaka na stazi dugoj 120 kilometara.

KK Istra među 25 jahača iz Hrvatske, Italije i Mađarske predstavila se sa svoja dva jahača. Svima već dobro poznatim Stefanom Osipom i njegovom kolegicom Nikom Družetom. Nika je na grlu Gazal Ahat u juniorskoj konkurenciji osvojila brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske na stazi od 88 kilometara. 
Stefano se zbog ozlijede u Italiji dvije godine oporavljao i prošao više operacija no pokazao je da je vrhunski sportaš jer po povratku osvojio dvostruko zlato. U rujnu 2017. godine će se okušati na svjetskom prvenstvu u Italiji. Kao junior je je osvojio dva prestižna derbija u mađarskoj Babolni, prvak je Trofeja četiri nacije, već je potvrđeni prvak Hrvatske, prvak Austrije, a i umirovio je i najtrofejnijeg konja ove discipline riđana Wolfa koji je sa Stefanom i još nekoliko vrhunskih jahača osvojio 93 zlatna odličja. Ujedno je i jedini hrvatski jahač koji je odgalopirao utrku od 130 kilometara (inače najduže staze su one od 160 kilometara u danu).
KK Istra ujedno je za sada jedini konjički klub u Hrvatskoj čija su dokazana mlada grla završila u Dubaiju – Napoleon i Nik - koji su te se sada natječu među najkvalitetnijim konjima ove discipline.  

- Kada sam na utrci u Italiji slomio nogu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe - kaže Stefano (19) koji je od svojim osnovnoškolskih dana osvajao medalje na utrkama daljinskog jahanja. 
- Sretan sam i zadovoljan što sam se vratio u punoj snazi. Svaka utrka od 80 kilometara je iznimno iscrpljujuća. Za one koji nikada nisu jahali najlakše je to objasniti kao da 100 kilometara bez prestanka radite čučnjeve. Posebno me veseli što sam pobijedio sa svojom kobilom i sada su preda mnom intenzivni treninzi kako bi u što boljem svjetlu predstavio Hrvatsku na svjetskom prvenstvu. Jedino što ondje mogu obećati jest da ću dati sve od sebe i pripremiti kobilu da se može nositi sa svjetskom konkurencijom - dodaje Stefano.

Komentari (2)
  • Slomio je nogu i pobijedio u jahanju kad se oproravio? Jel konj njega jahao ili on konja?

    26. 6. 2017,   17:37
  • Bravo Stefano! Svaka čast!! Ali tko je napisao ovaj članak? Toliko pogriješaka da me duša boli jer uništava smisao teksta...

    26. 6. 2017,   17:55