Obavijesti

News

Komentari 2

Prvak: Stefano (19) je osvojio dva zlata nakon loma noge

Prvak: Stefano (19) je osvojio dva zlata nakon loma noge
3

Kada sam na utrci u Italiji slomio nagu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe, kaže Stefano

VIDEO

Dvije godine nakon što je Stefano Osip iz KK Istre sa slomljenom nogom dogalopirao do srebra u Italiji na utrci daljinskog jahanja, u subotu u Garčinu osvojio je dvostruko zlato s kobilom Hajnal. Potvrdio je svoju premoć na državnom prvenstvu i obranio titulu državnog prvaka na stazi dugoj 120 kilometara.

KK Istra među 25 jahača iz Hrvatske, Italije i Mađarske predstavila se sa svoja dva jahača. Svima već dobro poznatim Stefanom Osipom i njegovom kolegicom Nikom Družetom. Nika je na grlu Gazal Ahat u juniorskoj konkurenciji osvojila brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske na stazi od 88 kilometara. 
Stefano se zbog ozlijede u Italiji dvije godine oporavljao i prošao više operacija no pokazao je da je vrhunski sportaš jer po povratku osvojio dvostruko zlato. U rujnu 2017. godine će se okušati na svjetskom prvenstvu u Italiji. Kao junior je je osvojio dva prestižna derbija u mađarskoj Babolni, prvak je Trofeja četiri nacije, već je potvrđeni prvak Hrvatske, prvak Austrije, a i umirovio je i najtrofejnijeg konja ove discipline riđana Wolfa koji je sa Stefanom i još nekoliko vrhunskih jahača osvojio 93 zlatna odličja. Ujedno je i jedini hrvatski jahač koji je odgalopirao utrku od 130 kilometara (inače najduže staze su one od 160 kilometara u danu).
KK Istra ujedno je za sada jedini konjički klub u Hrvatskoj čija su dokazana mlada grla završila u Dubaiju – Napoleon i Nik - koji su te se sada natječu među najkvalitetnijim konjima ove discipline.  

- Kada sam na utrci u Italiji slomio nogu nisam bio svjestan koliko je to teška ozljeda i da će oporavak biti dug, ali sam bio siguran da ću opet zajahati i dati sve od sebe - kaže Stefano (19) koji je od svojim osnovnoškolskih dana osvajao medalje na utrkama daljinskog jahanja. 
- Sretan sam i zadovoljan što sam se vratio u punoj snazi. Svaka utrka od 80 kilometara je iznimno iscrpljujuća. Za one koji nikada nisu jahali najlakše je to objasniti kao da 100 kilometara bez prestanka radite čučnjeve. Posebno me veseli što sam pobijedio sa svojom kobilom i sada su preda mnom intenzivni treninzi kako bi u što boljem svjetlu predstavio Hrvatsku na svjetskom prvenstvu. Jedino što ondje mogu obećati jest da ću dati sve od sebe i pripremiti kobilu da se može nositi sa svjetskom konkurencijom - dodaje Stefano.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"