Obavijesti

News

Komentari 189

Plenki u komornoj atmosferi: Nedostajalo je tisuću glasova

Plenki u komornoj atmosferi: Nedostajalo je tisuću glasova
18

HDZ je, kao i SDP dobio četiri mandata u Europskom parlamentu. Andrej Plenković je u svom obraćanju izrazio nezadovoljstvo time. Prvi nepotpuni rezultati predviđali su im čak pet mandata

VIDEO

 Pratite uživo... 

1:00 Sunčana Glavak, na izlasku iz središnjice stranke poručila je novinarima da je zadovoljna koliko je glasova osvojila, unatoč tome što joj je fotelja u EP-u izmakla za dlaku.

- Mislim da je dobar rezultat,želim zahvaliti svima koji su prepoznali program HDZ-a. Sveukupno smo osvoili respektabilan broj glasova, po postotku i više - istaknula je. 

Pokretanje videa...

02:25

Na opsaku kako im je desnica uzela dio glasova, Glavak je poručila novinarima da mogu to protumačiti kako žele.  

- Malo je više glasača izašlo,  vjerujem da će s godinama, kako ćemo biti što starija članica EU, taj broj biti i veći. Voljeli bi  da smo osvojili peti mandat, nažalost nismo - poručila je. 

Na opasku da je SDP prošao odlično, uputila im je čestitku. 

- Čestitali smo svima, svaki mandat je za svakog važan i čestitamo svakome koji su ga osvojili - zaključila je.

0.30 -  Malo, samo malo sam tužna - prokomentirala je svojim kolegama prilikom izlaska iz prostorije Sunčana Glavak koja je zapravo najveća tragičarka ovih izbora. U samo tri minute ostala je bez mjesta u parlamentu.

HDZ-ovci su odmah napustili središnjicu stranke, a Plenkovića su ispratili mlakim pljeskom.

0.22Andrej Plenković se zahvalio svima koji su glasovali za HDZ i poručio da se hrvatski birači i građani identificiraju s hrvatskim temama obzirom na porast izlaznosti. 

Čestitao je i drugim kandidatima i kandidatkinjama koji su zadobili povjerenje hrvatskih građana i koji će zastupati njihove interese. 

- HDZ je u ovom trenutku nedostajalo nekih tisuću glasova za novi mandat. U tom smislu nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan jer smo dobili četiri mandata i jer će naši kandidati nastaviti naš posao. Ovo je proeuropska vlada i proeuropski vodimo HDZ. Uvjeren sam da ćemo polako doći do toga da će birači vidjeti koje su to političke snage koje rješavaju nagomilane probleme, kao što mi to radimo - rekao je prvi čovjek HDZ-a, komentirajući dramatični preokret u kojem je HDZ dobio isti broj mandata kao SDP iako su prvi rezultati pokazali da će imati čak dva mandata više. Dodao je kako će očito peti mandat čekati "idući ciklus". 

Zahvalio se stožeru, mladima, građanima i svima koji su glasovali za njih i izvan Hrvatske. Dodao je kako je i na listi izabrana zastupnica iz BiH. 

Pogledajte obraćanje Andreja Plenkovića: 

 

23.28 -  Ovo je katastrofa! Da SDP kojeg nema ima sad četiri mandata, pa nemoguće. Katastrofa, katastrofa, ponavljali su šokirani, a jedan je na Bernardićev govor doviknuo "ma hajde kretenu".

POGLEDAJTE REAKCIJE HDZ-A: 

23.19 - Prema novim informacijama DIP-a, HDZ je ipak pao na četiri kandidata, umjesto na pet koliko je prethodno javilo Državno povjerenstvo. 

Ajme pa što je ovo sad, pitali su se HDZ-ovci nakon što se rezultat sa SDP-om izjednačio.

23.03 Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve službene nepotpune rezultate prema kojima iz HDZ-a u Europski parlament ide pet zastupnika. U stožeru su članovi glasno zapljeskali i uzvikivali "bravo". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

22.41 Kako trenutno stvari stoje, HDZ bi osvojio pet mandata za Europski parlament. To je potvrdilo da smo mi najjača politička opcija u Republici Hrvatskoj. To je u skladu s našim predviđanjima i ono što nas veseli - rekao je Tomislav Ćorić i dodao da će nakon izbora stranka provesti i analizu. 

Komentirao je i navode da im u stožeru ne radi klima. 

- Klime rade, ali dosta nas je ovdje - rekao je Ćorić. 

21.03 - Ivana Maletić, aktualna HDZ-ova europarlamentarka kojoj mandat prestaje u srpnju, na ovu listu po novi mandat Andrej Plenković ju nije stavio. Zbog toga, kaže, nije žalosna jer ide na novu poziciju.

- Bila bih žalosna da nisam kandidirana za Europski revizorski sud za koji sam se pripremala. Cijela moja profesionalna i obrazovna karijera bila je usmjerena prema takvim poslovima, imam certifikat za ovlaštenog revizora. Meni je to jedan novi izazov. Naravno da je EP jako zanimljiv, ali ovo je nešto novo i meni još bliskije - istaknula je. 

Rezultatima izlaznih anketa koje HDZ-u predviđaju pet mandata zadovoljna je.

- To je za nas izvrsno, imali smo četiri, a sad ako ulazimo s pet, to će u relativnom smislu biti jedna od najjačih pozicija unutar Europske pučke, stranke što će Hrvatsku pozicionirati ne samo u EP nego i u ostalim europskim institucijama. To je za našu zemlju, kao najnoviju državu članicu, izrazito bitno - rekla je.

Svojim petogodišnjim mandatom je također zadovoljna.

- Jesam, zadovoljna sam, posebno za sve što sam napravila vezano za EU fondove i kohezijsku politiku, pokrenula sam prvu rezoluciju o ubrzavanju korištenja EU fondova pa sam na taj način utjecala i na Komisiju da primjeni nove mehanizme... - poručila je Maletić. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

20.27 - I Dubravka Šuica, druga na listi HDZ-a i aktualna europarlamentarka, zadovoljna je izlaznim anketama čije rezultate, ne želeći ih pretjerano komentirati što se tiče ostalih stranaka, smatra zanimljivima.

- Pet mandata smo si postavili za cilj i to ćemo sigurno realizirati -  istaknula je.

Kao i Kuščević nezadovoljna je niskom izlaznošću. 

20.00 Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević jako je zadovoljan izlaznim anketama koje im predviđaju pet mandata. Za činjenicu da su dobili samo pet posto više glasova od SDP-a komentira da su na kraju bitni mandati. 

- Analizirat ćemo rezultate u svakoj jedinci pa ćemo vidjeti o čemu se radi - istaknuo je, 

Ono čime nikako nije zadovoljan je izlaznost koja je niska. 

- Žao mi je da naši birači više ne percipiraju EU i da smo dio EU koja može u bitnome doprinijeti boljem razvoju Hrvatske, a isto tako i mi možemo pomoći razvoju EU. Vjerujem da će u buduće građani osjetiti veći senzibilitet i da ćemo imati veću izlaznost. Upravo to je i bio razlog da smo podigli financiranje kampanje kako bi napravili ove izbore što je moguće vidljivijima. Ja bih htio da svi naši kandidati koji će nas zastupati u parlamentu budu na najbolji mogući način odraz volje naših birača - rekao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

19.43 - HDZ-ovi kandidati nisu u prostoriji sa ostalim članovima, tek pokoji dođe dati izjavu. Oni su u prostorijama na katu s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem. Okrijepiti se mogu samo sokovima i vodom i, za sada, prigristi grickalice

Zagreb: Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a

19.24 - Nositelj HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler rekao je u nedjelju, nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa, kako očekuje da će njegova stranka do kraja večeri ostvariti zacrtani cilj - pet mandata u Europskom parlamentu.

- Pratimo prve rezultate koje će nam dolaziti, ali i prve prave rezultate, a ne izlazne ankete jer su one i ranije bile dosta nenaklonjene HDZ-u. Uvjeren sam da ćemo do kraja večeri uspjeti ostvariti ono što smo si zacrtali kao cilj - da HDZ u Europskom parlamentu ima pet zastupnika - rekao je Ressler komentirajući prve izlazne ankete po kojima HDZ osvaja četiri mandata.

Zagreb: Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a

Dodao je kako se radi o prvim izlaznim anketama, a prve rezultate očekuju oko 23 sata.

Istaknuo je kako su vodili pozitivnu kampanju, a odjeci s terena su, kako je rekao, dosta pozitivni za provedenu kampanju u proteklih 30 dana, ali isto tako i za današnji dan.

19.15 - Ovo su izlazne ankete. Moramo čekati službene rezultate koji većinom daju HDZ-u više mandata nego te izlazne ankete, komentirao je Tomislav Sokol, treći kandidat na listi HDZ-a izlazne ankete koje im predviđaju četiri mandata. Jedan manje nego ankete koje su se provodile zadnjih mjeseci.

- HDZ je vodio afirmativnu kampanju, bavili smo se konkretnim koristima građanima od EU i komunicirali konkretne programe kako braniti nacionalne interese unutar europskih institucija. Mislim da smo napravili jako dobar posao, prošli smo cijelu Hrvatsku, nitko nije toliko razgovarao s kandidatima kao mi i vjerujem da će to službeni rezultati pokazati i da ćemo na kraju ostvariti tih pet mandata - istaknuo je.

Zagreb: Doček izbornih rezultata u središnjici HDZ-a

Što se tiče izlaznosti do 16.30 sati u iznosu 21, posto zadovoljan je.

- Svakako je dobro da je ta izlaznost veća nego prije pet godina jer to pokazuje da smo uspjeli s građanima iskomunicirati koliko utjecaj EU ima na svakodnevni život. Vjerujem da će s vremenom bivati sve veća - rekao je.

U EU parlamentu, istaknuo je, zalagat će se za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor, a u fokusu će mu biti i obrazovanje i mladi.

Na pitanje hoće li večeras feštati dodao je da se toliko naradio u kampanji da ne zna hoće li imati snage.

POGLEDAJTE VIDEO: 

19.04 - U središnjici HDZ-a je za sad u 19 sati poluprazno. Rezultate izlaznih anketa dočekalo je tek par članova, većinom Mladeži. Veselja među njima nije bilo u trenu saznanja da im izlazne ankete predviđaju četiri mandata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava