Obavijesti

News

Komentari 20

Prve pahulje već zalepršale, do utorka moguće 30 cm snijega

Prve pahulje već zalepršale, do utorka moguće 30 cm snijega
14

NAGLA PROMJENA: U utorak oblačno uz česte oborine. Na Jadranu ponegdje obilna kiša, moguća grmljavina, a na kopnu susnježica, u gorju snijeg, a moguća je i ledena kiša

VIDEO

Prve sniježne pahulje zalepršale su Zagrebom već u popodnevnim satima nedjelje, a do utorka bi sniježni pokrivač u gorskim dijelovima Hrvatske mogao biti i 30 centimetara, piše N1.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Prvi ovogodišnji snijeg zabjelio je Sljeme Prvi ovogodišnji snijeg zabjelio je Sljeme Prvi ovogodišnji snijeg zabjelio je Sljeme
14
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

Prognoza za idućih nekoliko dana najavljuje kišu i snijeg pa će i uvjeti na cesti biti opasniji, a HAK je već u nedjelju upozoravao vozače da u Gorskom kotaru, Baranji i istočnoj Slavoniji pada i slab snijeg, koji dodatno otežava promet.

Sa sjeveroistoka kontinenta će početkom tjedna hladnoća zahvatiti veći dio našeg kontinenta, a kako će s juga pristizati po visini i nešto manje hladan zrak, povećava se vjerojatnost za opasnu ledenu kišu, prije svega u Lici.

Prema večeri i tijekom iduće noći ostaje oblačno na kopnu, a djelomice vedro na moru. U unutrašnjosti valja računati na povremenu susnježicu, u višim predjelima može se već stvarati do jutra i tanji mokri snježni pokrivač.

Prijepodne na moru sunčana razdoblja. Na kontinentu ostaje oblačno, a povremeno može propadati na isotku slaba kiša, na zapadu susnježica i snijeg, posebice u gorju. Poslijepodne naoblačenje na jugu i u Dalmaciji donosi mjestimičnu kišu, koja će u noći na utorak proširiti na cijelu obalu i biti česta i jaka.

Što se vjetra tiče, i sutra razmjerno vjetrovito. Slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, rjeđe s olujnim udarima, a u Dalmaciji će okrenuti na jugo, navečer ponegdje i jako.

Najniže temperature tijekom iduće noći slične kao i noćas. Većinom oko nule u unutrašnjosti, a između 5 i 8 na moru.

Najviše dnevne temperature još malo niže nego danas. Posvuda hladno, na kopnu do najviše 3-4 stupnja, a na Jadranu od 9 do 14.

U utorak oblačno uz česte oborine. Na Jadranu ponegdje obilna kiša, moguća grmljavina, a na kopnu susnježica, u gorju snijeg, a moguća je i ledena kiša.

Od srijede postupno stabilnije uz sve rjeđe oborine, ali još će biti dosta oblaka.

Olujni vjetar otežava promet

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) te Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Slab snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru (i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Oštrovice i Bosiljeva 2). Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.
U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk