Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvi im je put: Raspudić, Drele, Pervan i Nogalo love glasove...

None Foto: PIXSELL

HDZ-ov džoker je, nakon što ih je napustio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, umirovljeni general Mladen Markač. Most računa na Mariju Selak Raspudić, a Škoro na Pervana i Dreleta

Na predstojećim parlamentarnim izborima vodit će se bitka za svaki glas, a neke stranke pokušat će glasove osvojiti s novim, za sada još uvijek neokaljanim licima. HDZ-ov džoker je, nakon što ih je napustio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, umirovljeni general Mladen Markač. S njim se trenutno vode pregovori da bude nositelj njihove liste u drugoj izbornoj jedinici, a posebno ga, tako se barem priča, nagovara da pristane kolega general Tomo Medved. Prema informacijama 24sata Markač još nije pristao, ali nije rekao ni izričito- ne. Ljudi poput njega i generala Ante Gotovine uvijek su zanimljivi HDZ-u jer se pretpostavlja da uživaju velike simpatije naroda. Upravo zato je još 2015. godine, tadašnji šef Tomislav Karamarko također imao isti plan, Markača na listi HDZ-a. Tada je Markač poslao odbijenicu na Trg žrtava fašizma, a general Gotovina dao je podršku slikajući se s Karamarkom u Zadru. No, to im na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu pa su se vodili dugotrajni pregovori s Mostom oko formiranja nove Vlade.

Što se tiče Mosta koji se tik pred izbore počeo osipati, njihov glavni adut bit će Marija Selak Raspudić koju ćemo kao nezavisnu kandidatkinju gledati na njihovoj listi. Marija Selak Raspudić po struci je filozofkinja i bioetičarka, ali javnosti je poznatija kao supruga političkog kolumniste Nina Raspudića. 

Rovinj: 12. Weekend media festival, predavanje AI Kako će proći čovjek PRIDRUŽILA SE BOŽI PETROVU Marija Selak Raspudić u Mostu: 'Od sutra ništa neće biti isto...'

- Postoje trenuci, a ovo teško i otuđeno proljeće zasigurno je jedan od takvih, kada se svaki slobodan građanin ove zemlje pita treba li i dalje podnositi pasivnu zloporabu vlasti ili se treba i sam aktivno uključiti u političke procese te ponuditi svoje znanje, sposobnosti i vještine na raspolaganje građanima svoje zemlje- izjavila je Marija Selak Raspudić. Dodala je da je Most prepoznala kao poštenu stranku, usmjerenu prema budućnosti. Pitanje je samo koliko Mostu glasova može donijeti relativno nepoznata Marija Selak Raspudić, a istovremeno se osiromašio za Ines Strenju Linić, Slavena Dobrovića, Ružicu Vukovac i Vladu Marića koji su napustili stranku. Stoga je krajnje neozbiljno kada Nikola Grmoja govori o novim političkim kapitalcima koji će ‘podebljati’ Most na izborima.

Domovinski pokret Miroslava Škore omogućit će,pak, ulazak u politiku dosadašnjim zabavljačima Željkom Pervanom i Davorom Dretarom Dreletom. Pervan je i do sada radio sa Škorom, snimajući komične skečeve, a za to bi trebao biti nagrađen prvim mjestom na listi u petoj izbornoj jedinici.

- Ja sam uz Škoru iz nekoliko razloga. Prvi razlog je što poznam čovjeka, jako ga dobro poznajem.  Poznam ga čak više nego što bi on htio da ga poznajem i to mi daje nadu. Ima srce, dušu, intelekt i jednostavno mi odgovara - rekao je nedavno komičar Željko Pervan. Ni Davor Dretar Drele neće ostati ništa niže pozicioniran od Pervana, on će nositi listu u trećoj izbornoj jedinici. Za sada, jedini njegov politički istup zbio se nedavno u Križevcima kada je kao voditelj proslave neke tvrtke prozvao Josipa Đakića, HDZ-ovca i šefa HVIDRA-e, koji je sjedio u publici. Prema onome što je objavljeno, Drele je rekao da mu uz ljude poput Đakića nije do šale. 

Predizborni skup Miroslava Škore u kongresnoj dvorani Hotela Neboder u Rijeci U BLIZINI BOLNICE MERKUR Škoro: 'Riješio sam se udjela i više ništa nemam s parkingom'

Novo lice na ovi izborima je svakako bivši ravnatelj zagrebačkog Srebrnjaka Boro Nogalo koji će se naći na listi Stranke s imenom i prezimenom. Njega je Bandić smijenio nakon što je iz europskih fondova dobio 60 milijuna eura za Srebrnjak.

-Ono što je tu bitno, bolnica je pred gašenjem. Kada dođete do zida, kada ste toliko uložili i to se gasi zbog privatnih,osobnih i lukrativnih interesa, morao sam se uključiti u politiku, a nisam htio ući u nijednu službenu politiku jer su doveli Srebrnjak do ove faze-  rekao je Nogalo. 

 

Komentari (145)
  • Pervan i Drele, mislite komičari pa su klauni i budale? Oni dva imaju u crnom ispod nokta više moždanih stanica kada se počešu u uhu prstom nego cijeli saziv vlade onaj nedavno raspušten zajedno, isto tako i Škoro samo se bojim da će on sa HDZ-om umjesto MOST-a, zato slutim MOST nije niti htio sa Škorom jer ne žele i treči put u vladu HDZ-a, dva puta naivnosti je bilo i previše. Izgovor Škori će bit, ako mi nedamo HDZ-u podršku onda će u veliku koaliciju sa SDP-om, sve će dakle ostat isto, samo se uhljebi promijenit, nemože nitko u vladi u kojoj HDZ vodi glavnu riječ ništa bitno napravit poput novog izbornog zakona jer bi to izbacilo Plenkovićevog pobratima Pupovca, nemože se smanjit broj potpisa za referendum i uvest direktna demokracija jer HDZ mrzi volju naroda osim na izborima kada za njih glasaju, neće biti zakkona o podrijetlu imobine jer 99% HDZ-ovaca nebi moglo pravdat sve što imaju, neće biti dopisnog i elektronskog glasanja jer to HDZ-u ne odgovara, dakle i sa Škorom samo formalne promjene, kibi-dabi i još jedno razočaranje naroda, bojim se posljednje jer više nikom neće kao trečoj opciji narod vjerovat a to paše HDZ/SDP partiji!

    22. 5. 2020,   15:31
  • Je l' ekipa iz Noćne more na nečijoj listi, rado bih im dala glas😅

    22. 5. 2020,   15:26
  • Ovi što pljuju po Pervanu, iznenadili bi se koliko je čovjek inteligentan. Zašto političar mora biti mrtav ozbiljan?

    22. 5. 2020,   16:00
Message