Obavijesti

Promo sadržaj

Prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj

Prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj
2

PIK Vrbovec lansirao je redizajnirane nareske na visinu od gotovo 40 kilometara

PIK Vrbovec predstavio je redizajn linije narezaka te ih, osim na police dućana, lansirao iz svemirskih uvjeta proizvodnje u prostor nedaleko od svemira - na sam rub stratosfere, na visinu od 39 171 metar.

Tim je pothvatom ostvaren prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj. Istovremeno je oboren i hrvatski rekord jer ovo je dosad najviša službeno zabilježena visina leta. Za ilustraciju, putnički avioni obično lete na nešto više od 10 km, a vojni do oko 20 km visine.

ULAZAK U POVIJEST BRZINOM OD 213 KM/H 

Na posebnom postolju bili su pričvršćeni redizajnirani PIK naresci te kamere, a sve skupa je u stratosferu povukao balon promjera 2 metra. Uspon je trajao 1 sat i 33 minute, najveća postignuta brzina iznosila je 213 km/h, a temperatura je u nekim trenucima dosegla i do minus 60°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S visine od gotovo 40 km, postolje s nareskom vraćalo se na Zemlju 37 minuta, brzinom od 650 km/h, potom je usporeno padobranom i uspješno sletjelo u blizini Virovitice. Cijela misija trajala je 2 sata i 10 minuta.

SVEMIRSKO, A NAŠE 

Lansiranjem PIK nareska u prostor nedaleko od svemira predstavljen je redizajn ambalaže PIK narezaka. I to sasvim prigodno jer uvjeti u Bijeloj sobi PIK Vrbovca, u kojoj se narezuju i pakiraju PIK naresci, gotovo pa su svemirski. U najmodernijom pogonu u ovom dijelu Europe, u visoko higijenskim uvjetima i kontroliranoj mikroklimi, sa specijalnim programima pranja i dezinfekcije, pakiraju se milijuni vrhunskih PIK narezaka. 

Samo u ljetnim mjesecima kupcima se isporuči između 4 i 5 milijuna pakiranja PIK Šunke, Mortadele, Piko, Panone, Čajne, Zimske i ostalih proizvoda. 

OKUSI DOSTOJNI SVEMIRA 

Dizajn pakiranja je nov, ali prepoznatljiv i omiljen okus narezaka ostao je isti. Bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te sa smanjenim udjelom soli od 25%, PIK naresci ostaju „na vrhu svijeta“ kad su vrhunski okus i gastro doživljaj u pitanju. 

Pogledajte video snimku pripreme, lansiranja i uspona PIK nareska u stratosferu te uživajte u prekrasnim prizorima Zemlje s gotovo 40 km visine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu
PROMO

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu

Plodine i u 2024. nastavljaju snažnu ekspanziju maloprodajne mreže trgovina. Godinu nastavljaju otvorenjem još jednog supermarketa, ovoga puta u Donjem Miholjcu. Ovim otvorenjem Plodine broje 132 supermarketa diljem Hrvatske.
Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220:  konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom
PROMO

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220: konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 omogućuje svakodnevne vožnje samo na struju s dosegom do 66 km u kombinaciji s učinkovitom Toyotinom hibridnom tehnologijom pete generacije