Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvi otkazi: Od ponedjeljak 43 'trećemajaca' mora na - ulicu

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Dok je jučer Trgovački sud u Pazinu odlučivao o odgodi ročišta o stečaju Uljanik d.d.-a, gotovo trećina trećemajskih radnika Uljanik Poslovno-informacijskih sustava (PIS) dobili su otkaz

U PIS-u je bilo zaposleno 150 ljudi koji su zadnjih osam teških mjeseci održavali sustav brodogradilišta u pogonu, brinući se o funkcioniranju informatičkog i komunikacijskog sustava, obračuna neisplaćenih plaća i pravnim pitanjima, piše Novi list.

Taj nužni posao za život jedne firme obavljali su tih posljednjih osam mjeseci iako za to nisu bili plaćeni, osim s tri minimalca koja su bila osigurana svima u Uljanik Grupi.

Foto: čitatelji 24sata

Nada Jelinić-Starčević, predsjednica Radničkog vijeća PIS-a, žali zbog nejednakosti u trenutnoj situaciji. Kaže kako PIS nema imovine, osim nešto pokretnina i inventara ali zato ima nenaplativih potraživanja od 70 milijuna kuna. Za razliku od toga, tvrdi kako je vrijednost imovine matičnog društva Uljanik d.d., među čijih dvadesetak zaposlenih su i članovi uprave, dovoljna za namirenje svih potraživanja matičnog društva, neisplaćenih plaća i otpremnina.

Trgovački sud u Pazinu odgodio ročište o stečaju Uljanik | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Otpušteni zaposlenici riječkog PIS-a jučer su se simbolički okupili kako bi zapalili svijeće na spomeniku Brodograditelju na Kantridi.

Ročište o stečajnoj sudbini Uljanik d.d.-a odgođeno je za 13. svibnja zbog čekanja na vijesti o mogućim investicijskim planovima China Shipbuilding Industry Corporationa, koje se očekuju kroz narednih desetak dana.

Tema: Hrvatska

Komentari (26)
  • počelo je šnjima a nastavit će s ostalim...uskoro...

    4. 5. 2019,   12:58
  • Rekoh " nitko ne zna tko je sljedeći"

    4. 5. 2019,   13:06
  • Tako to ide kod nas. Prvo kradi novac iz firme godinama pa je onda razjebi. Dok su razni direktori koji su istu firmu uništiti ili pobrali dobre pare još rade, mali čovjek nastrada.

    4. 5. 2019,   13:06