Obavijesti

News

Komentari 80

Prvo obraćanje: 'Pravašica' Ruža Tomašić govorila u EP

Prvo obraćanje: 'Pravašica' Ruža Tomašić govorila u EP
2

Ruža Tomašić se u četvrtak prvi puta jednominutnim govorom obratila kolegama zastupnicima u EP na temu "Utjecaj krize na pristup brizi za ranjive skupine"

VIDEO

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić u četvrtak se prvi put obratila jednominutnim govorom kolegama zastupnicima na temu "Utjecaj krize na pristup brizi za ranjive skupine". Na internetskim stranicama njezine stranke objavili su govor i snimku obraćanja na hrvatskom jeziku. 

- Željela bih zahvaliti izvjestitelju zbog pokretanja ovog važnog pitanja i pozdravljam priliku za debatu o tome koji je način najbolji za postupanje sa ranjivim grupama diljem EU. Odredba o brizi važan je socijalni izazov s kojim se suočavaju mnoge zemlje članice EU te je jedna od onih odredbi koja se kreira gotovo većinu ovog desetljeća.

'Ne mogu poduprijeti poziv na inicijativu EU''

Dok potpuno podupirem mnoge točke ovog izvješća, ne mogu poduprijeti poziv na inicijativu na nivou Europske unije koji bi, uz najbolje namjere, potencijalno mogao zaobići sposobnost država članica da financiraju i organiziraju odredbu o brizi utemeljenu na njihovim vlastitim socijalnim potrebama. Važno je naći dobru ravnotežu između vrijednosti koje unaprjeđuje Europska unija te kompetencija država članica. Nažalost, ovo izvješće sadrži brojne članke za koje vjerujem da bi mogli utemeljiti opasan presedan pozivom na jednolični koncept u koji se sve zemlje članice moraju uklopiti jednoobrazno, nastavila je Tomašić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

EU ima izuzetno važnu ulogu podizanju standarda u područjima u kojima su zemlje članice već odradile svoj posao, što uključuje promicanje i olakšavanje razmjene najbolje prakse te koordinaciju političkih inicijativa, na način da se poduzmu koraci prema primjerenom funkcioniranju i privođenju kraju jedinstvenog tržišta i promoviranja mobilnosti – sve ono za što u potpunosti vjerujem da će pomoći državama članicama da se razvijaju, kreiraju nova radna mjesta te na koncu pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija da dobiju priliku za zapošljavanje te podizanje iz siromaštva - kazala je Ruža Tomašić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti