Obavijesti

News

Komentari 9

Prvo treba pregrmjeti južinu, a onda se pripremite za bljuzgu!

Prvo treba pregrmjeti južinu, a onda se pripremite za bljuzgu!
1

Meteorolozi najavljuju povratak južine, no za sljedeći tjedan prognoziraju jače zahladnjenje. Stiže zima, a osim u gorju, snijega bi trebalo biti ponegdje i u nizinama, što znači samo jedno - bljuzgu

VIDEO

Meteorolozi upozoravaju da zima stiže, no prije velikog zahladnjenja najavljuju južinu.

U srijedu slijedi južina i još jedan nalet iznadprosječne topline i kiše diljem Hrvatske, gdjegod i obilnije, zatim u subotu pad temperature, bura i snijeg vjerojatno ponegdje u gorju pa ponovno kratkotrajna južina, a od ponedjeljka još znatnije zahladnjenje, bur(etin)a te snijeg moguć čak i u nekim nizinama, najavljuje Zoran Vakula u novoj prognozi za HRT

U subotu veliko zahladnjenje, stiže i snijeg

I RTL-ov Nikola Vikić Topić za danas je najavio povratak južine. Danas će na Jadranu puhati umjereno do jako jugo uz više oblaka nego danas. U Dalmaciji, Gorskom Kotaru i Lici padat će kiša. Prevladavat će oblačno uz moguće pljuskove s grmljavinom, dok će na kontinentu tijekom dana biti sunčanije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Snijeg je stvarno pred vratima, ali tek nam se sprema pokucati
Snijeg je stvarno pred vratima, ali tek nam se sprema pokucati

Navečer kiša stiže i u kopnene krajeve, i to prvo na zapad. Najviša temperatura od 10 do 15, a na obali od 16 do 19. Imat ćemo u nastavku tjedna i sunca i kiše, i bure i juga pa temperature od 15 do 20 stupnjeva, ali i minuse. A onda sljedeći tjedan, stiže jače zahladnjenje, stiže zima, a u gorju i snijeg, najavljuje Vikić Topić. Snijega bi trebalo biti ponegdje i u nizinama.

DHMZ: Južina do petka, bura pa zahladnjenje

Detaljniju prognozu po područjima za sljedeće dane za HRT je pripremio Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Srijeda će u Slavoniji, Baranji i Srijemu često početi maglom i niskim oblacima, nakon kojih će biti i sunčanih razdoblja, a poslijepodne te osobito navečer mjestimice i kiše. Zapuhat će slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar pri čemu će dnevna temperatura biti malo viša nego u utorak - od 11 do 13°C.

Podjednaka najviša temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj gdje će u prvom dijelu dana biti niskih oblaka, mjestimice i magle. Potom je velika vjerojatnost za kraća sunčana razdoblja, a uglavnom poslijepodne te navečer i u noći treba računati na kišu. Puhat će jugozapadnjak, na udare ponegdje moguće jak.

Umjeren i jak jugozapadni vjetar puhat će i u dijelu gorske Hrvatske. Na sjevernom pak Jadranu jugo, mjestimice prema kraju dana i jako, uz umjereno valovito i valovito more. Prevladavat će oblačno, s povremenom kišom, glavninom u drugome dijelu dana kada na moru može biti i pljuskova s grmljavinom. Najviša temperatura bit će od 8 do 12°C u gorju te između 14 i 17°C na obali i otocima.

U Dalmaciji podjednaka temperatura zraka, pa čak i malo viša. Zapuhat će jugo koje će jačati tijekom dana ponegdje na jako pa će more prema kraju dana biti umjereno valovito i valovito. Bit će promjenljivo, u unutrašnjosti ponegdje i pretežno oblačno, ujutro s mogućom maglom. Na kišu treba računati uglavnom potkraj dana, a većinom u unutrašnjosti je moguća i prije.

Promjenjivo će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, također ponegdje s kišom, posebice kasno poslijepodne i navečer. Pritom su mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom. Jugo će tijekom dana jačati, a temperatura zraka porasti do vrijednosti između 17 i 20°C.

Kiše će u kopnenom području biti i idućih dana, osobito u prvome dijelu četvrtka, potom u noći na petak i u petak prijepodne te opet u prvom dijelu subote. Jugozapadnjak će u subotu okrenuti na sjeveroistočnjak, pri čemu će, uz dotok hladnijeg zraka po visini, od vikenda biti hladnije. Pritom će porasti vjerojatnost i za snijeg u gorju, a u jutarnjim satima može biti mraza.

Niža će temperatura zraka u subotu biti i na Jadranu, gdje će zapuhati bura, ponegdje i jaka. Do subote, a i od nedjelje, bit će juga i jugozapadnjaka. Zadržat će se promjenjivo s povremenom kišom, osobito u četvrtak i pljuskovima s grmljavinom uz lokalno veću količinu kiše, prognozirao je za Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag