Obavijesti

News

Komentari 119

Prvog zaustavio frizer: Uhitili i drugog kradljivca časnine torbe

Prvog zaustavio frizer: Uhitili i drugog kradljivca časnine torbe
4

Zagrebačka policija ulovila je i drugog kradljivca (20) koji je s partnerom (24) krajem siječnja ukrao torbi časnoj sestri (73) na Britanskom trgu. Prvog je svladao frizer...

VIDEO

Zagrebačka policija ulovila je i drugog kradljivca (20) koji je s partnerom (24) krajem siječnja ukrao torbi časnoj sestri (73) na Britanskom trgu. Iako su i njega pokušali zaustaviti prolaznici, a u jednom trenutku je čak i pao, uspio je pobjeći s plijenom. Obojica su dobili prijavu za tešku krađu. Ako ih osude, prijeti im kazna do pet godina zatvora. Posjetimo, starijeg kradljivca uspio je uloviti frizer Denis Hojnik koji je u tom trenutku prolazio Ilicom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

- Šetao sam prema svojem salonu s ruksakom na leđima i vrećicama u rukama. Čuo sam da se netko iza mene dere: ‘Drži ga’ te sam čuo psovke. Okrenuo sam se i isprva mi ništa nije bilo jasno - ispričao je u siječnju hrabri Denis. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tridesetak metara iza njegovih leđa dva su kradljivca presrela časnu sestru koja je stajala na tramvajskoj stanici te je vjerojatno namjeravala ući na tramvaj broj 11. Istrgnuli su joj torbu iz ruku te su počeli trčati prema Trgu Francuske Republike. Iznenađena časna ostala je skamenjena i u šoku. Sve je to vidio vozač kamiona koji je u tom trenu bio zaustavljen na Ilici. Kad se Denis okrenuo, vidio je kako muškarac gura mladića koji je u naručju držao žensku torbicu. Uspio ga je izbaciti iz ravnoteže te je muškarac pao pred tramvajske tračnice. Možda bi ga vozač i zadržao, da se u njega tom trenutku nije zaletio drugi lopov koji je asistirao prijatelju. Denis je doslovno imao tri sekunde za reakciju, i to mu je bilo sasvim dovoljno. 

- Po torbici sam shvatio da je lopov. Uspio sam ispustiti vrećice iz ruku i staviti ih sa strane. Kako je trčao prema meni, cimao me i nisam znao hoće li otići lijevo ili desno. Umalo sam ga zahvatio, ali mi je, nažalost, uspio pobjeći - prepričao je Denis.

No tu nije stao, u njegovu smjeru krenuo je i lopov pomagač, no sreća u petak nije bila na njegovoj strani. Denis se “poput kobre” bacio na suprotnu stranu ceste i ispružio nogu preko koje je pao drugi kradljivac. I on je pao na tračnice, no hrabri frizer ga je uhvatio i povukao na pločnik.

- Kad je bio na tlu, nije se opirao. Vidio sam mu lice i shvatio da je to dečko koji je jedva napunio 20 godina. Bio je preplašen, a meni ga je pomalo bilo žao. Rekao sam mu: ‘Pa što ti je to trebalo?’ -rekao je Denis. Građani, koji su do tada skamenjeno promatrali prizor, pozvali su policiju. Nasreću u blizini su bile dvije policajke u civilu, koje su došle i preuzele lopova. Ubrzo je stigla i patrola te su mladića ubacili na stražnje sjedalo i odvezli ga u postaju na ispitivanje.

- Časna je došla i samo je rekla što je s mojom torbom. Bila je zabrinuta za svoj mobitel - kaže frizer. Prema prvim informacijama, kradljivac je ukrao torbu u kojoj su bili dokumenti i osobne stvari vrijedne više tisuća kuna. Bijeg lopova snimila je nadzorna kamera Optike Iris i Caffe bara AG. Njihovi radnici ustupili su je policajcima jer je snimila lopova u bijegu. Ona je i pomogla u identifikaciji lopova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti