Obavijesti

News

Komentari 16

Psić zaglavio ispod radijatora, morali ga spašavati vatrogasci

Psić zaglavio ispod radijatora, morali ga spašavati vatrogasci
7

Osječki vatrogasci imali su sličnu situaciju prije nekoliko godina kad se u dvorištu dječjeg vrtića pas zaglavio u ogradi, pa su morali razmicati metalne šipke da bi ga spasili

VIDEO

U nedjelju su osječki vatrogasci u stanu na Zelenom polju morali spašavati malenog psića koji je zaglavio ispod radijatora! 

Otako smo zaprimili dojavu pa do kraja akcije prošlo je samo 24 minute. Izgleda da nas nikakvi događaji, koliko god izgledali bizarni, ne mogu zateći i uglavnom ih sve brzo rješavamo i otklanjamo svaku opasnost, kažu u vatrogasnoj postrojbi.

Po dolasku u stan, odakle su vlasnici uspaničeno zatražili pomoć, vatrogasci su u sobi naišli na psića koji je glavu provukao između dvije cijevi, ali – nije mogao glavu i vratiti!

Kad smo vidjeli što se dogodilo, uzeli smo ključ kojim smo cijevi oslobodili s nosača i potom malo i razmaknuli, taman koliko je bilo potrebno da psa izvučemo iz bezizlazne situacije, kažu osječki vatrogasci.

Prema riječima njihova zapovjednika, sličnu situaciju su imali prije nekoliko godina u dvorištu dječjeg vrtića u Osijeku, gdje je pas gurnuo glavu kroz ogradu, a vatrogasci su morali svojim tehničkim pomagalima razmicati metalne šipke da bi ga spasili. 

U Antunovcu se ne tako davno bili pozvani spašavati krmaču koja se zavukla u cijev dugu 12 metara ispod ćuprije i koju su vlasnici satima pokušavali izvući vani.

Pamtimo i slučaj od prije nekoliko godina kad su nam pred sjedištem postrojbe donijeli limenu kantu u kojoj je bilo zaglavljeno dijete. Sedmogodišnja djevojčica se igrala skrivača i pokušala sakriti baš u tu kantu promjera tek 30-ak centimetara, no kad je htjela izaći zaglavila joj se noga i nije mogla kamo. Morali smo izrezati kantu alatom za rezanje lima, prisjetio se zapovjednik Boris Banjan.

Prema njegovim riječima, "u vatrogastvu je sve više vrlo čudnih poslova s kojima se susrećemo i koje, srećom, uspješno rješavamo". Tako su u naselju Sjenjak nekoliko puta morali intervenirati u stanovima na visokim katovima hvatajući mrežom šišmiše i mlade sokolove koji su uletili u sobu kroz otvoreni prozor. U nekoliko navrata skidali su i djecu s krovova osječkih kuća i zgrada, jer se djeca u potrazi za loptom ne bi znala spustiti nakon što bi se tamo popeli. 

U Erdutu su iz bunara dubokog osam metara spasili psa Švrću koji je ondje proboravio šest dana.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca