Obavijesti

News

Komentari 60

Psihijatar je 'liječio' pacijente homoseksualce oralnim seksom

U svoju obranu, Iscove je kazao kako je slijedio teoriju dr. Edmunda Barglera iz 1950. prema kojoj je homoseksualnost poremećaj koji se može izliječiti s prikladnim metodama

VIDEO

Psihijatar Melvyn Iscove iz Kanade koji je javno govorio kako je homoseksualnost poremećaj osobnosti proglašen je krivim zbog zlostavljanja dva pacijenta.

Prema dostupnim informacijama, 72-godišnji psihijatar podvrgavao je pacijente 'seansama' koje su uključivale masturbaciju i oralni seks.

Disciplinska komisija koja se sastoji od psihijatara i kirurga ustanovila je da je Iscove imao 'poseban interes u tretmanu pacijenata koji su povezani s homoseksualnošću.' Potom su objavili kako je psihijatru oduzeta liječnička licenca.

Liječio ih od homoseksualnosti - oralnim seksom i zajedničkom masturbacijom

- Vrlo smo razočarani s rezultatom disciplinske komisije. Uložit ćemo žalbu na ovu odluku - kazao je Alfred Kwinter, odvjetnik Iscovea i dodao kako je suspendirani doktor od prvog dana govorio da nije kriv.

Većina optužbi odnosi se na razdoblje 80-ih, 90-ih i prvih godina novog tisućljeća, a prema optužbi, Iscove je sudjelovao u dvadesetak seansa na kojima je sa spomenutim dvojcem prakticirao masturbaciju i oralni seks.

- Niti jedna od dvije osobe koje su navedene u optužbi nije govorila o emocionalnim ili romantičnim aspektima seksualnih aktivnosti s dr. Iscoveom. Obojica su izjavili kako je seks bio isključivo u svrhu njihovog izlječenja jer su imali homoseksualne sklonosti - objavila je komisija koja je sačinjavala pet članova.

Liječenje 'prikladnim' metodama

U svoju obranu, Iscove je kazao kako je slijedio teoriju dr. Edmunda Barglera iz 1950. prema kojoj je homoseksualnost poremećaj koji se može izliječiti s prikladnim metodama.

Suspendirani Iscove nije odgovorio na pitanje koje je njegovo mišljenje o homoseksualnosti i na koji način bi se trebala liječiti.
Identitet dvoje muškaraca koji su bili dio 'tretmana' ostao je zaštićen.

Za istaknuti je i podatak kako je Svjetska zdravstvena organizacija 1992. godine homoseksualnost makla s liste mentalnih bolesti 1992. godine.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa