Obavijesti

News

Komentari 24

Ptičja gripa? Tri mrtva labuda pronašli su na Korani i Kupi

Zbog sumnje da je njihovo uginuće uzrokovala ptičja gripa životinje su izuzeli higijeničari i veterinari, te će njihove lešine u ponedjeljak uputiti na analizu u Zagreb...

VIDEO

Tri mrtva labuda uočena su u subotu na rijeci Korani u Karlovcu i na obali Kupe u Donjoj Rečici, javlja Centar 112. Zbog sumnje da je njihovo uginuće uzrokovala ptičja gripa životinje su izuzeli higijeničari i veterinari, te će njihove lešine u ponedjeljak uputiti na analizu u Zagreb. 

Prošlog tjedna potvrđena je prisutnost virusa influence A, tip H5N8 kod labuda čija je lešina prije desetak dana pronađen na Korani u Karlovcu.

Jedan mrtav labud se nalazio kod pontonskog mosta na Korani, na jednom od pontona,  a drugi je viđen nizvodno kod drvenog mosta uz desnu obalu u granju. Vatrogasci su čamcima u kojem su se nalazili higijeničar i veterinar izišli na vodu. 

Uspjeli su pokupiti samo prvog labuda, a drugi nije pronađen na dojavljenoj lokaciji. Mrtvog labuda pronađenog u Rečici također je pokupila higijeničarska služba, a danas će lešine iz Veterinarske stanice Karlovac biti prebačeni na analizu u Zagreb. – izvijestio je Centar 112.
   
Na snazi je i dalje naredba o zatvaranju sve domaći peradi, dok se na divlje ptice ne može utjecati pa se preventivno djeluje zabranom lova, izložbi i sajmova, te onemogućavanjem kontakta divljih ptica i domaće peradi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.