Obavijesti

News

Komentari 1

Pucali na prosvjednike u Iraku: 14 mrtvih i 865 ranjenih

Pucali na prosvjednike u Iraku: 14 mrtvih i 865 ranjenih
1

Snage sigurnosti bacile su u ponedjeljak suzavac na učenike i studente koji su se oglušili na upozorenje premijera i pridružili se tisućama u Bagdadu koji prosvjeduju protiv njegove vlade

VIDEO

Najmanje 14 ljudi je ubijeno a 865 ranjeno tijekom noći kada su iračke snage sigurnosti otvorile vatru na prosvjednike u šijitskome svetom gradu Kerbali, rekli su u utorak za Reuters bolnički i sigurnosni izvori.

Iračani su izašli u ponedjeljak na ulice četvrti dan zaredom u drugom valu prosvjeda protiv vlade premijera Adela Abdula Mahdija i političke elite za koje kažu da su korumpirane. 

Nemiri koje pokreće teška ekonomska situacija i sistemska korupcija izbili su nakon gotovo dvije godine relativne stabilnosti u Iraku, koji je od 2003. do 2017. doživio stranu okupaciju, građanski rat i borbe s Islamskom državom.

Od početka prosvjeda koji sa stankama traje od 1. listopada u sukobima sa sigurnosnim snagama ukupno je ubijeno 250 osoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Snage sigurnosti bacile su u ponedjeljak suzavac na učenike i studente koji su se oglušili na upozorenje premijera i pridružili se tisućama u Bagdadu koji prosvjeduju protiv njegove vlade.

U dva bagdadska okruga viđeni su vojnici kako palicama tuku srednjoškolce. Ministarstvo obrane osudilo je taj incident, ali nije reklo hoće li vojnici koji su u njemu sudjelovali biti kažnjeni.

Utjecajni šijitski klerik Muktada Sadr pozvao je u ponedjeljak na prijevremene izbora nakon što je u Bagdadu uveden policijski sat.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a