Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pucao u svog sina jer ga je molio da ne baca petarde

None Foto: Dominik Grgurić/Pixsell 3

Karlovac: Na Županijskom sudu je počelo suđenje Ivanu Paranosu kojeg sumnjiče da je pokušao ubiti sina jer ga je zamolio da ne baca petarde

Na Županijskom sudu u Karlovcu započelo je u utorak suđenje Ivanu Paranosu (77). On je u rujnu 2009. pokušao ubiti svog sina Ivana ispred kuće u Gornjim Stativama. Optuženi tvrdi da je na sina pucao jer se branio od batina.
Sin Ivan je svjedočio da je otišao ocu i zamolio ga da prestane bacati petarde zbog djece. Kako je opet čuo pucnjeve vratio se natrag ocu te je naletio na njega kako u ruci drži pušku i pokušava je repetirati, no metak je zapeo u cijevi. Optuženi Paranos je također u lipnju prošle godine pucao prema ocu njegove snahe Ivanu Lončariću te njenoj sestri Vesni, a kaže zbog toga jer su ga tukli.
Njegova snaha Ivančica Paranos svjedočila je kako je u lipnju tog dana Ivan batinom udarao psa. Ona mu je batinu istrgnula iz ruke i krenula u kuću. Tada ju je Ivan počeo udarati po glavi, a njen otac Ivan, sestra Vesna i njen sin Vjekoslav su Ivančicu počeli braniti. Naguravali su se i udarali dok Ivan nije otišao u kuću. Vratio se i ispalio je jedan metak iz automatske puške prema Ivanu Lončariću i Vesni Macokattoi.

Komentari (3)
  • ove petarde su zlo kad prolazim kroz kvart vidim klince od nekih 8 godina da bacaju petarde jacinom male bombe

    12. 1. 2010,   14:24
  • Nije mu bacao petarde u tanjur pa da repetira na sina pusku tko zna koji problem od prije postoji ?

    12. 1. 2010,   14:36
  • Nono je očito opasan za sebe i svoju okolinu i treba ga smjestit negdje gdje će se vodit briga o njemu i gdje neće moć radit ovakve stvari.Zar treba ubit nekoga da bi se nešto poduzelo?

    12. 1. 2010,   15:20