Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pucnjava ispred noćnog kluba u Australiji: Jedan čovjek ubijen

None Foto: 7

Nedjeljna pucnjava dogodila se u tri sata ujutro po lokalnom vremenu u živopisnom predgrađu Prahran u Melbournu, gdje se nalaze zabavni sadržaji. Ne radi se o terorizmu

Jedna osoba je preminula, a troje ih je ozlijeđeno u pucnjavi ispred noćnog kluba u Melbourneu u Australiji, objavila je u nedjelju policija po kojoj nema naznaka da se radi o terorističkom napadu.

Police and rescue services are seen following a shooting incident outside a nightclub, in Prahran, Melbourne, Australia in this still frame taken from social media video | Autor: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Australija ima jedan od najstrožih zakona za kontrolu oružja u svijetu koji je usvojila nakon najgoreg masovnog ubojstva u povijesti te zemlje kada je napadač usmrtio 35 osoba u Port Arthuru na otoku Tasmaniji 1996. godine.

Nedjeljna pucnjava dogodila se u tri sata ujutro po lokalnom vremenu u živopisnom predgrađu Prahran u Melbournu, gdje se nalaze zabavni sadržaji.

A Victoria Police personnel works at the scene of a multiple shooting outside Love Machine nightclub in Prahran, Melbourne | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Tri zaštitara i jedna osoba koja je čekala u redu prevezeni su u bolnicu s prostrijelnim ranama, objavila je policija na novinskoj konferenciji u Melbourneu.

- Čini se da je na ljude ispred kluba pucano iz automobila koji je prolazio, rekao je policijski inspektor Andrew Stamper.

- Žrtve su zadobile 'užasne ozljede' mecima ispaljenim iz blizine, dodao je Stamper.

A Victoria Police personnel works at the scene of a multiple shooting outside Love Machine nightclub in Prahran, Melbourne | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Jedan je zaštitar preminuo u bolnici, a još jedan čovjek je u kritičnom stanju. Druga dvojica više nisu u životnoj opasnosti. Jedan je zaštitar upucan u lice, objavila je novina Age.

Nema dokaza da je napad povezan sa terorizmom, rekla je policijska glasnogovornica. Za sada nema uhićenih, a istraga se nastavlja.

 

Komentari (4)
  • pa tko je uopće pomislio na terorizam?

    15. 4. 2019,   07:31
  • I u terorizmu je zapravo malo pravog terorizma. Obično su to ljudi koji bježe pred zakonom, koji su doživjeli i financijski i ljubavni krah na kraju kupe pušku i prije nego upucaju sami sebe pobiju druge nedužne ljude radeći predstavu za javnost kako bi ispali junačine koje se bore za ideale!

    14. 4. 2019,   15:03
  • Pa ti idi na cajke!!

    14. 4. 2019,   11:02