Obavijesti

News

Komentari 95

Pucali u zagrebačkoj Dubravi: Na Mirsu Metka s četiri metka

Pucali u zagrebačkoj Dubravi: Na Mirsu Metka s četiri metka
1

Mirsad je stric Vehbije i Kasima Osmanovića, koji su uhićeni nakon pucnjave na Vukomercu u rujnu 2018. Sukob je tad izbio zbog navodnog duga koji je ostao nakon smrti Šerifa Zahirovića

VIDEO

Došao je i pucao mi na kuću. Gle što mi je napravio, mogao mi je ženu i djecu ubiti, moju unučad, šokirano je ponavljao Mirsad Osmanović (53) zvani Metak.

Policija je i u srijedu tražila počinitelja, koji je u utorak ujutro oko 1 sat Renault Meganeom došao do Mirsadove kuće u Otočačkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi. Iz pištolja je ispalio četiri hica prema kući u kojoj je, prema Mirsadovim riječima, u to vrijeme bilo 17 ljudi, među njima i djeca. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Mirsad je odmah sjeo u svoj auto i krenuo za napadačem, koji je ostavio Megane kraj trgovačkog centra u Dubravi i pobjegao. Mirsad tvrdi da zna tko je pucao na njega, kao i tko stoji iza napada.

- Prijete nam četiri-pet obitelji. Idu na nas da nas ubiju. Na mene je pucao N. O. iz Dubrave. Platili su mu da nas ubije. Njegov auto još tamo stoji gdje ga je ostavio. Zašto ga policija nije maknula? Meni su jutros dva kombija puna policajaca došla pred kuću. Zašto nisu pred njegovom kućom? - uzbuđeno je govorio.

Kaže nam da je riječ o istome muškarcu koji je u svibnju ove godine u Novačkoj ulici, bježeći policiji u crnom BMW-u, udario u pet parkiranih vozila i pobjegao. U automobilu je ostavio svoje dvoje djece, djevojčicu i dječaka, koji su izbezumljeno vrištali.

U zavadi zbog ubojstva iz 2012.

Pitamo Mirsada s kim je to u zavadi i zašto ga žele ubiti.

- U zavadi smo s ovima koji su mi ubili bratića. Najviše im smetamo ja i moj sin - priča pa pojašnjava da je njegov bratić Hašim Osmanović, koji je ubijen u Dubravi 2012. godine. To ubojstvo nikad nije riješeno iako su Osmanovići uvjereni da iza svega stoji klan Hamidović.

I Mirsadova supruga Jasminka kaže da im na društvenim mrežama prijete da će ih ubiti.

- Rekli su nam da ćemo završiti kao Hašim - govori Jasminka. Prije same pucnjave, tvrdi, N. O. ju je pozvao da se nađu u Grižanskoj ulici u Dubravi.

Pokretanje videa...

01:18

U autu našli ženin pištolj

- Došla sam razgovarati, a on je izvadio pištolj s drvenom ručkom i rekao da će me ubiti - pojašnjava Jasminka. Govori nam da je policija tijekom pretrage auta nakon pucnjave u njihovu autu pronašla njezin pištolj.

- Kupila sam ga na sajmu i ostavila u autu. Nikome nisam rekla i nitko za to nije znao, čak ni moj muž. Učinila sam to da nas zaštitim - ustraje Jasminka.

Inače, Mirsad je stric Vehbije i Kasima Osmanovića, koji su uhićeni nakon pucnjave na zagrebačkom Vukomercu u rujnu prošle godine. Sukob je tad izbio zbog navodnog duga koji je ostao nakon smrti Šerifa Zahirovića. Tad je uhićen i Rasim Zahirović, kojega se sumnjičilo da je na pucnjeve odgovorio rafalom iz automatske puške. Vehbija je prije nekoliko mjeseci na zagrebačkom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i pol zatvora zbog dovođenja u opasnost. Mirsad kaže kako ovi događaji nemaju veze s tom pucnjavom ni Zahirovićima te kako više nisu u zavadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca