Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pucnjava u Jordanu: Dvoje mrtvih u izraelskoj ambasadi

U Jordanu vlada sve veći bijes protiv Izraela. Jordanski dužnosnici pozvali su Izrael da ukloni metalne detektore na ulazima na Plato džamija u Jeruzalemu

Dva Jordanca su poginula, dok je jedan Izraelac ranjen u pucnjavi u nedjelju u izraelskom veleposlanstvu u jordanskom glavnom gradu Ammanu, no još nije jasno koji su uzroci pucnjave, objavili su lokalni sigurnosni izvori.

Dvojica Jordanca su radila za tvrtku koja se bavi izradom namještaja i u veleposlanstvo su ušli prije pucnjave, objavila je policija. No, malo je detalja objavljeno, pa još nije jasno što je potaknulo pucnjavu.

Snage sigurnosti zatvorile su veleposlanstvo, a izraelske vlasti evakuirale su osoblje.

Pucnjava se dogodila u stambenoj zgradi koju je koristilo izraelsko veleposlanstvo, priopćila je jordanska policija. Poručila je i da je istraga još uvijek u "početnim fazama".

Izraelske vlasti nisu još komentirale incident.

U Jordanu vlada sve veći bijes protiv Izraela. Jordanski dužnosnici pozvali su Izrael da ukloni metalne detektore na ulazima na Plato džamija u Jeruzalemu, čije je postavljanje uzrokovalo najkrvavije izraelsko-palestinske sukobe u posljednjih nekoliko godina.

Nekoliko tisuća Jordanaca demonstriralo je u petak protiv Izraela, i u glavnom gradu i drugim gradovima u zemlji, kao i u izbjegličkim kampovima.

Jordan je u nedjelju zatražio žuran sastanak arapskih ministara vanjskih poslova kako bi razgovarali o nastaloj situaciji.

 

Komentari (2)
  • "U Jordanu vlada sve veći bijes protiv Izraela".........Pa kak i nebi kad su ti Zidovi bas zlocesti i zlobni ljudi koji tolike godine nece ispuniti samo jednu zelju po toleranciji poznatih i nadasve skromnih Arapa , koji samo, skromni kakvi jesu zele samo da se svi Zidovi kolektivno iz Izraela isele u Sredozemno More. Po mogucnosti na dno.

    24. 7. 2017,   09:01
  • oni se oduvjek jako vole pa ovo nije nikakva novost

    24. 7. 2017,   09:52